Chronische vermoeidheid

Je wilt de dagelijke dingen doen, alledaagse activiteiten, eigenlijk niets bijzonders. Maar hoe je ook rust, je bent al moe voordat je eraan begint. Elke dag ga je door hetzelfde lichamelijk en geestelijke proces. Je lost een lopend conflict op maar dan schiet een steeds terugkerende gedachte door je heen, bijvoorbeeld: “Ik mag niet mijzelf zijn". Daarmee kom je weer in het herhalende conflict of angst en dan begint het proces weer opnieuw. 

Gnosis kompas8

Hoe kom ik zo moe?

Vaak zitten mensen in een onbewust herstelproces en schieten telkens terug in het oude patroon. Er is voldoende energie in je lichaam aanwezig maar je kunt het niet vrijmaken. De energie komt niet vrij omdat het lichaam in verwarring is. Het weet niet meer wat aan te pakken en wanneer. Door je lichaam weer te leren wat belangrijk is, begint het herstel vanzelf. Wij maken je eerst meer bewust van de processen die spelen op de achtergrond. De meeste processen zijn onbewust totdat je leert hoe je ze in beeld krijgt. Ik help je met mijn systeem om dat snel en effectief te doen. 

Zweet u ´s nachts of overdag?

Bent u draaierig of duizelig?

Wat ik meestal zie bij CVS is dat deze mensen een heel traumatische ervaringen hebben gehad. Ze hebben dit nooit verwerkt en meestal weggestopt. Maar het lichaam laat zich niet voor de gek houden en wil op een zekere dag van het "probleem" af. 

Neem contact op

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Boek StressRelease, De snelste manier. In onze webwinkel.

Stress Release in actie

In feite verkeer je in een chronische angst die meestal te maken heeft met het gevoel dat je niet weg kunt komen. Je zat vast in een situatie. Dit gevoel van vastzitten komt weer naar boven omdat je lichaam ervan af wil. Je wilt er liever niet naar kijken want het was niet prettig. Je hebt het een plaats gegeven om er nooit meer naar te kijken. Helaas zal het dan niet overgaan. Je lichaam laat het niet toe om nog langer weg te lopen. Het moeilijkste in deze situatie is dat als je er naar gaat kijken dit wederom het gevoel geeft dat je niet weg kunt. In de praktijk is dat het lastigste thema dat we moeten doorbreken. 

Wanneer je komt tot het punt dat je inziet dat er maar één oplossing is, kunnen we het probleem gaan aanpakken. De oplossing vind je in het overgeven aan het gevoel, het er laten zijn. Dan komt het inzicht: “ Het is niet van mij. De ander heeft bewust of onbewust een fout gemaakt. En nu ga ik het terug geven". Dit teruggeven kost energie. Dat is het zware van het herstelproces. Je raakt telkens weer even helemaal uitgeput. Je moet je aan overgeven. Het is geen makkelijke weg, maar chronisch vermoeid zijn is dat ook niet. Je moet anders gaan denken: “ Ik mag terug vechten/ boos worden, altijd en tegen iedereen. Het is en was niet mijn schuld!"

Chronische vermoeidheid is op te lossen door de schuldvraag op te lossen. Je hebt de verantwoording op je genomen dat het allemaal jouw schuld is. Maar het was niet jouw schuld. Anders was je nu niet zo moe geweest.

We brengen ook uw lichaam weer aan het ontladen www.stressrelease.eu want we zien dat als het lichaam de stress niet loslaat, het denken ook niet wil. Eerst hadden we hier 45 minuten voor nodig maar tegenwoordig is er een beter systeem dat je aan het ontladen zet na 4 minuten en dat je dus ook makkelijk thuis kunt doen. 

Daarnaast gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan de roofdieren.

2. Geestelijk. Je krijgt les in hoe werken trauma’s en ziekte en genezing. 

3. Psychisch. Je gaat elke angst omzetten in boosheid en later verdriet. 

4. Spiritueel. Begrip en inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven.

5. Somatisch. De spanning in je zenuwen trek je zelf eruit en je herstelt je eigen kracht.

6. Actie. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.

Neem contact op

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.