Lichamelijk algemeen

Theorie en visie

               Vanuit mijn visie en theorievorming over het menselijk lichaam zijn er drie lichamen met ieder zijn eigen klachten en oorzaken. De theorie is ontwikkeld op basis van veel praktijkuren met cliënten en talloze boeken over heel veel onderwerpen. 

Eén of meerdere traumatische ervaringen zijn de hoofdoorzaak van alle ziekten op lichamelijk of geestelijk gebied. We leven in een maatschappij waar weinig tot geen aandacht is voor het verwerken en de gevolgen van traumatische ervaringen.

Leef je vanuit je verstand of vanuit je hart?

Door te leren hoe je een traumatische ervaring herkent, kan je hem snel ontladen. Een traumatische ervaring ontstaat altijd en uitsluitend doordat het idee waarmee je iets begint niet klopt. De basis waarmee je aan iets begint, bepaald of het stabiel is of wankel. 

Balans onder alle omstandigheden 

Respect voor jezelf en de ander is het sleutelwoord en ook de oplossing. 

Anders gezegd: Er drukt teveel gewicht op je schouders. Haal het gewicht ervan af en je hebt geen stress meer. Meestal is iets te zwaar doordat je dingen als waarheid beschouwt en je daaraan vast blijft houden. Je gevoel weet dat dit niet klopt maar het verstand is sterker en blijft bij zijn standpunt. Dit veroorzaakt stress en als later blijkt dat het verstand geen gelijk had kan je dat als zeer schokkend ervaren. Je hoort mensen dan ook zeggen dat ze zo’n situatie ziekmakend vinden en dat kan letterlijk zijn.

Geen enkele dokter

 kan je genezen

 als je de stress

 niet oplost. 

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

E-book Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Niet voor iedereen fysiek toepasbaar


Stress Release in actie

Gnosis therapie is gespecialiseerd in twee vlakken: 

1. Het opheffen van verkeerde uitgangspunten en gedachten. 

2. Het ontladen van de traumatische ervaring(en). Hiervoor zijn verschillende in elkaar grijpende technieken ontwikkeld. 

Stress verdwijnt dan snel en wordt niet snel weer opgebouwd. De genezing volgt feitelijk vanzelf. 

Niet iedereen heeft dezelfde ziekte of klacht onder dezelfde traumatische omstandigheden. Dat komt omdat iedereen dit situatie anders ervaart. Het verleden en de gedachten over de situatie bepalen hoe je de omstandigheden oppakt. 

Twee mensen zien een ongeluk. De één denkt: „Hoe had ik dat kunnen voorkomen? "(je voelt je verantwoordelijke voor het ongeluk, machteloos over het heden, je krijgt daar spierpijn van). De ander denkt: „hoe moet ik nu alleen verder?” (je voelt je alleen staan, machteloos over de toekomst, je krijgt daar gewrichtspijn van). 


 

Het Gnosis kompas © Gnosis Therapie, Frank Godschalk 

Klachten

Gnosis therapie ziet de klacht niet als het probleem maar als signaal dat u niet in balans bent met uzelf en uw omgeving. De klacht staat dan ook centraal in de zoektocht naar de oorzaak. We lossen samen de oorzaak op en niet het ongemak dat het geeft. Als de oorzaak weg is, is de pijn ook verdwenen. Bestrijding is niet de oplossing, je wordt er op termijn alleen maar zieker van.

Oorzaak van ziekte

Stress is hoofdoorzaak van alle ziekten op lichamelijk of geestelijk gebied. We leven in een stressvolle maatschappij.

Door te leren hoe je stress voorkomt, hoef je al niet veel meer te ont-stressen. Stress ontstaat altijd en uitsluitend doordat het idee waarmee je iets begint niet klopt. De basis waarmee je aan iets begint bepaald of het stabiel is of wankel. 

Het is als een wip. Staat de wip scheef, dan heb je stress. Er drukt teveel gewicht op je schouders. Haal het gewicht ervan af en je hebt geen stress.  

De dokter geneest het wel?

Geen enkele dokter kan je genezen als je de stress niet verwijdert. Elke dokter weet dat als iemand zijn probleem niet oplost, alleen het bestrijden van de symptomen overblijft. 

Gnosis therapie is gespecialiseerd in het opheffen van verkeerde uitgangspunten en gedachten. Stress verdwijnt dan snel en wordt niet snel weer opgebouwd. De genezing volgt feitelijk vanzelf. 

Sommige mensen slaan stress op in de psyche en anderen in het lichaam. Hoe het bij jou werkt is afhankeilijk van hoe je bent ingesteld. Daarom heeft niet iedereen dezelfde ziekte of klacht onder dezelfde omstandigheden.


De achtergrond:

Conflicten opgelopen in de kindertijd leidden tot de vorming van het karakter van een persoon. Sommige mensen laten alles over zich heen komen (reageren depressief) en anderen worden steeds actiever als het niet goed gaat (reageren manisch). 

Door de jaren heen gaat zich de manier waarop je situaties aanpakt steeds beter functioneren maar vaak kosten de methodes veel energie. Zolang je nog jong bent of veel energie hebt is dat geen probleem. Het probleem ontstaat pas als de energie ontoereikend is. 

Veel mensen merken dat zodra ze de dertig zijn gepasseerd, alles al wat lastiger gaat. Er komen meer verplichtingen op ze af die allemaal energie vragen. 

Het onbezorgde karakter van het leven is voorbij.

Nu beginnen de conflicten en onverwerkte gevoelens ook door te werken in het leven want het gaat ineens niet meer zo makkelijk. 

Na verloop van tijd ga je dan proberen te compenseren en door te zetten. Maar dit leidt meestal tot nog meer vermoeidheid. Uiteindelijk zal dan een deel van je lichaam of geest slecht gaan functioneren en je duidelijk maken dat het nu echt op is. 

Hoe conflicten tot ziektes leiden op lichamelijk of geestelijk vlak is bekend. De oplossing kun je vinden door te kijken naar de klachten en terug te redeneren waarom je juist die klacht hebt. De klacht wijst altijd naar het onderliggende conflict. De natuur heeft het heel mooi gemaakt. Daar waar je te veel doet, zit ook het conflict. Dat conflict leidt vanzelf tot de klacht. 

De hoofdoorzaak van klachten:

Als hoofdoorzaak kom ik 'het verstand' tegen. In onze maatschappij is het niet geaccepteerd om te huilen als je verdriet hebt en het moet ook snel weer over zijn. We weten er gewoon geen raad mee, als iemand huilt of verdrietig is. Het gevolg is dat we niet leren van elkaar hoe we met verdriet om te moeten gaan en we kopiëren ons gedrag van elkaar. 


Fotocredits: _DJ_ (cc)

Uiteindelijk lopen we met steeds dieper liggende blokkades rond waar geen arts of psycholoog een oplossing voor heeft. Om de onderliggende oorzaak bloot te kunnen leggen zal eerst de emotie doorleeft moeten worden. Mensen zijn niet dom en hebben geen hulp nodig om te denken, dat doen ze heel erg goed. Ze hebben hulp nodig om de oorzaak weg te nemen, om de situatie aan te kunnen pakken. Dat is het enige. Genezen, doen ze daarna vanzelf.

De oplossing:

Gnosis therapie lost de conflicten op een natuurlijke manier op. Ik help je te voelen waar de blokkering zit en ik help je er van af. Na het opheffen van de blokkade voel je meer energie en meer ruimte in je lichaam. Je kunt de wereld weer een beetje beter aan. De dagen na de therapiesessie zul je meer emoties uiten en loslaten. De technieken die je leert om dit veilig te laten gebeuren, brengen je dichter bij jezelf. Deze kun je altijd thuis toepassen. Je omgeving merkt al snel dat je je niet meer in de hoek laat zetten. Je wordt weer sterk en helpt de anderen ook nog eens om meer respect te hebben voor jouw gevoel en voor het gevoel van hunzelf.

Ziektes en klachten die al jaren spelen:

Heb je al jaren een ziekte of klacht, dan is het chronisch geworden. Of je staat onder extreme druk en je weet niet hoe het op te lossen. Of je heeft jaren onder extreme druk gestaan en vervalt terug in je oude patroon van denken en voelen. De reguliere geneeskunde kan je wel verlichting bieden, maar genezen blijkt vaak niet mogelijk te zijn. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam is veel groter dan medicijnen. Elke stof die je zelf maakt om je beter te maken is precies op je lichaam afgestemd, geen enkele fabriek kan dit zo nauwkeurig. 

We hoeven niet alles op te lossen, slechts de oorzaak die de klacht veroorzaakt. 


Gnosis therapie  ©  2009 - 2017 
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Tel. 073-6440694
Mob. 06-18435043 (stuur een whatsapp)