Migraine

Migraine is hoofdpijn die in aanvallen opkomt.

De pijn komt plotseling op en zit meestal aan één kant van het hoofd. De pijn is zo hevig dat je aan niets meer kan denken en nergens meer naar kunt kijken. Ook geluiden komen zo sterk binnen dat je je het liefste wilt opsluiten op een kamer zonder licht en geluid en je kunt alleen nog denken aan de pijn. De pijn is vaak bonzend of drukt hevig tegen de schedel. Meestal merk je dat de migraine eraan komt, je voelt het langzaam aanzwellen gedurende 3 - 4 dagen. In het begin heb je vaak spanning in de nek en gedurende de dagen wordt het erger. Lichamelijke inspanning maakt de pijn alleen maar erger en de meeste mensen duiken dan ook onder. 

De spanning moet eruit, waarna men ineens heel creatief en energiek is.

migraine

Het enige dat je dan nog kan doen, is onderduiken in bed en wachten tot het overgaat. Een aanval kan 4 tot 24 uur duren. Sommige mensen hebben het af en toe, anderen regelmatig. De migraine aanval wordt veroorzaakt door spanningen die niet goed worden opgevangen of verwerkt. De spanningen voel je binnenkomen binnen in de zogenaamde zonnevlecht (maag), vandaar horen de bijbehorende emoties omhoog te stromen en geuit te worden. Maar als dat niet kan of mag van de omgeving worden ze opgevangen in het lichaam. Sommige mensen laten de energie (emotie is energie) doorstromen naar de hersenen. Daar kan de energie niet verder. 

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Boek StressRelease, De snelste manier. Bol.com. Of ebook bij Bol.com

Stress Release in actie

De hersenen kunnen niets met het teveel aan energie met als gevolg een stevige hoofdpijn. Na enkele uren is de energie weer weggevloeid in het lichaam. De hersenen hebben zich dan ontladen. Dit proces gaat geheel automatisch en langzaam. De oorzaak van de spanning wordt aangepakt, waardoor je telkens weer spanning opdoet. Het emotionele systeem raakt weer overbelast en kan niet ontladen. De migraine komt weer terug.

In essentie komt de migraine telkens als je in oplossing gaat. Dan zwellen de hersens op en dit doet zo’n pijn. 

Hulp bij migraine

Leven zonder migraine? Dat bereik je door het opsporen van de blokkades in het energetisch systeem. Drie voorbeelden van cliënten met migraine in de praktijk.

• Moniek voelt spanning opkomen in haar maag, maar die gaat niet weg. Dan volgt de energie/spanning de weg naar haar hoofd, ze krijgt symptomen van migraine. Dit begint bij Moniek met lichte nekkrampen. Ze heeft het gevoel niet slim genoeg te zijn. Daarom is de pijn zo sterk in de nek.

• Peter is een binnenvetter en de spanning in zijn maag stijgt op naar zijn hart. Hij krijgt eerst een lichte druk op zijn borst. Hij doet daar niets mee en dan volgt de energie de weg naar zijn hoofd en krijgt hij de bekende symptomen van migraine. Peter ergert zich aan zijn omgeving maar uit dat niet. Daarom heeft hij in de aanloop last van zijn maag.

• Petra vindt het lastig om zich te uiten of op te komen voor zichzelf. Ze krijgt dan een lichte druk op haar keel. Ze durft niets meer te zeggen, omdat deze druk oploopt als ze het wel probeert. De energie moet ergens heen en loopt dan via een omweg naar haar nek. Daar zet het zich vast als beginnende spanningshoofdpijn. Na enkele dagen heeft ze migraine en ligt ze uren op bed in een donkere kamer. Als het weer voorbij is, probeert ze de gespannen situaties te vermijden, maar het proces herhaalt zich weer.

Over het algemeen is de oorzaak gelegen in de hals- en nekspieren. Deze spannen zich teveel aan en leiden tot spanningshoofdpijn. Na enkele dagen ontaardt dit in een migraine aanval. De spanning in de nek en hals wordt veroorzaakt door emotionele spanningen in de directe omgeving of door situaties uit het verleden. Deze emotionele spanningen kunnen niet vrij stromen, de therapie is er op gericht om de spanningen wel vrij te laten stromen zodat ze zich niet in het hoofd ophopen. We halen in enkele uren de spanningen van de hals en nek af. Dit heeft tot gevolg dat je je beter voelt, meer energie heeft en meer aan kunt. Als er dan iets gebeurt dat de spanning laat oplopen, weet je hoe je deze weer kunt afvoeren.

Voorkomen van migraine is beter dan genezen. Het is niet te genezen! Want het is geen ziekte.

Ik heb zelf ook veel migraine gehad, maar door de toepassing van dit systeem is het overgegaan en ik gebruik nu al jaren geen enkele pijnstiller meer. Heel soms heb ik nog hoofdpijn maar het is altijd direct te relateren aan dingen die op dat moment in het leven gebeuren.

Lever?
Er wordt ook wel een relatie gelegd met de lever, die verantwoordelijk is voor energie en woede. Tomatensap, varkensvlees en alcohol zijn zwaar voor de lever. Deze producten kan je beter niet of minder gebruiken. Ze zijn belastend voor de lever. Je lever gaat ook harder werken als je veel last hebt van het gevoel dat je alles wordt afgenomen. Op het moment dat je dat probleem oplost, gaat je lever in genezing en krijg je migraine. 

file000220667793

Suiker?

Suikertekort is soms een oorzaak van migraine. Je ergert je of walgt van iets in je omgeving. Je lichaam gaat dan meer suikers omzetten om je meer energie te geven. Op het moment dat de situatie dan over is, gaat je lichaam zich genezen en krijg je migraine.

We gaan je lichaam met oefeningen ontladen want we zien dat als het lichaam de stress niet loslaat, het denken ook niet wil. Eerst hadden we hier 45 minuten voor nodig maar tegenwoordig is er een beter systeem dat je aan het ontladen zet na 4 minuten en dat je dus ook makkelijk thuis kunt doen. 

Daarnaast gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan de roofdieren.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier. 

Stress Release in actie

2. Educatie. Je krijgt les in hoe werken trauma’s en ziekte en genezing. Vier jaar psychologie op een A4.

3. Mentaal. Al die gedachten die steeds maar terugkomen, zetten we uit met Operix® Mental Release. 

4. Spiritueel. Begrip en inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven. Waar kies je voor en waarom?

5. Somatisch. De spanning in je zenuwen trek je zelf eruit en je herstelt je eigen kracht. Operix ® Energy Release

6. Actie. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.

Operix® is een compleet systeem om je hele brein optimaal te laten functioneren.

Gnosis therapie  ©  2009 - 2023 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Bruistensingel 100,
5232 AC ’s-Hertogenbosch
Tel: 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.