Psychisch

Eén of meerdere traumatische ervaringen zijn de hoofdoorzaak van alle ziekten op lichamelijk of geestelijk gebied. We leven in een maatschappij waar weinig tot geen aandacht is voor het verwerken en de gevolgen van traumatische ervaringen. Veel mensen lijden aan PTSS, post traumatisch stress stoornis. PTSS wordt vaak gerelateerd aan traumatische ervaringen die soldaten in oorlogen hebben opgedaan, maar in het dageljkse leven in Nederland kun je ook getraumatiseerd raken. Hier vinden ook oorlogen plaats, in de huiselijke sfeer gaat het er vaak harder aan toe dan op het slagveld.

Door te leren hoe je een traumatische ervaring herkent, kun je hem snel ontladen. Een traumatische ervaring ontstaat altijd en uitsluitend doordat het idee waarmee je iets begint niet klopt. De basis waarmee je aan iets begint, bepaalt of het stabiel is of wankel. Het is als een wip. Staat de wip scheef, dan heb je kans op een traumatische ervaring. Overkomt je een traumatische ervaring dan verkeer je korte tijd in een soort schok.

Respect voor jezelf en de ander

Op dat moment drukt er teveel gewicht op je schouders. Als je het gewicht ervan afhaalt, heb je geen stress meer. Meestal is iets te zwaar omdat je een ander beeld van de wereld hebt dan het werkelijk is. Je gevoel weet het meteen maar het verstand is sterker en blijft bij het verkeerde idee. Dit veroorzaakt stress en wanneer je op een later tijdstip met een schok achter de waarheid komt, kan dat een traumatische ervaring zijn. Wanneer deze ervaring niet ontladen wordt, kan dat de oorzaak zijn van een chronische ziekte. Geen enkele dokter kan je genezen als je de stress niet ontlaadt. Gnosis therapie is gespecialiseerd in twee vlakken: 

1. Het opheffen van verkeerde uitgangspunten en gedachten. 

2. Het ontladen van de traumatische ervaring(en) op lichamelijk en emotioneel gebied.

Stress verdwijnt dan snel en wordt ook niet weer opgebouwd. De genezing volgt daarna vanzelf. 

Start met StressRelease, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Paperback geel met rand

Boek StressRelease, De snelste manier. In onze webwinkel. Of ebook bij Bol.com

Stress Release in actie

Niet iedereen ontwikkelt dezelfde klacht of ziekte onder dezelfde traumatische omstandigheden. Dat komt omdat de ervaring door iedereen anders wordt beleefd. Je verleden en de gedachten over de situatie bepalen hoe je de omstandigheden oppakt. Bijvoorbeeld: Twee mensen zien beide een bekende verongelukken. De één denkt: „Hoe had ik dat kunnen voorkomen? "(je voelt je verantwoordelijke voor het ongeluk, machteloos over het heden, je krijgt daar spierpijn van). De ander denkt: „hoe moet ik nu alleen verder?” (je voelt je alleen staan, machteloos over de toekomst, je krijgt daar gewrichtspijn van).  

Degene die zich lang verantwoordelijk en machteloos voelt wordt ziek zodra de situatie oplost. In de tijd dat ze zich machteloos voelen, ontstaan er angsten en andere lichamelijke klachten. Welke klachten hangt helemaal af van hoe je de machteloosheid hebt opgepakt. Voelde je je niet sterk genoeg, dan zal je gewrichtsklachten ontwikkelen maar voelde je het als een niet te verteren situatie dan zal je problemen in je darmen ontwikkelen. 

Klachten           

Gnosis therapie ziet de klacht niet als het probleem maar als signaal dat je niet in balans bent met jezelf en je omgeving. De klacht staat dan ook centraal in de zoektocht naar de oorzaak. We lossen samen de oorzaak op en daarmee ook het ongemak dat het geeft. Als de oorzaak weg is, is de pijn ook verdwenen. Pijn bestrijding is niet de oplossing, je wordt er op termijn alleen maar zieker van.

Gnosis Kompas ©

De achtergrond:

Conflicten/ traumatische ervaringen die zijn opgelopen in de kindertijd leiden tot de vorming van het karakter van een persoon. Sommige mensen laten alles over zich heen komen en anderen worden steeds actiever, gaan steeds meer vechten als het niet goed gaat. Door de jaren heen gaat zich de manier waarop je situaties aanpakt steeds verder verfijnen. Als een bepaalde aanpak in het verleden goed heeft gewerkt, zal je die steeds opnieuw gebruiken met misschien wat kleine aanpassingen. Vaak kosten deze methodes veel energie. Zolang je nog jong bent of veel energie hebt is dat geen probleem. Het probleem ontstaat pas als de energie ontoereikend is. 

Veel mensen merken dat zodra ze de dertig zijn gepasseerd, alles wat lastiger gaat. Er komen meer verplichtingen op ze af en die vragen allemaal energie. Het onbezorgde karakter van het leven is voorbij. Nu beginnen de conflicten en onverwerkte gevoelens ook door te werken. Het leven gaat ineens niet meer zo makkelijk. Je probeert zo veel mogelijk door te zetten en onvolkomenheden te compenseren. Dit leidt meestal tot nog meer vermoeidheid. Uiteindelijk zal een deel van je lichaam of geest gaan protesteren en je duidelijk maken dat het nu echt op is. Je lichaam kan wel een tijdje harder werken maar op den duur is gaat het echt niet meer. 

Hoe conflicten tot ziektes leiden op lichamelijk of geestelijk vlak is bekend. Je vindt de oplossing in het kijken naar de klachten en proberen te herleiden waarom je juist die klacht hebt. De klacht wijst altijd naar het onderliggende conflict. De natuur heeft het heel mooi gemaakt. Daar waar je te veel energie in steekt, waneer iets niet vanzelf gaat, daar zit een conflict. Dat conflict leidt vanzelf tot de klacht. Dat komt omdat je daar al eens een oplossing voor had gevonden, maar deze klopte niet helemaal. Om het toch te laten functioneren stop je er extra energie in, maar dit breekt je uiteindelijk op en kun je ziek worden. 

De hoofdoorzaak van klachten:

In onze maatschappij is het niet geaccepteerd om te huilen als je verdriet hebt en verdriet moet ook snel weer over zijn. We weten er gewoon geen raad mee als iemand huilt of verdrietig is. Het gevolg is dat we niet leren van elkaar hoe we met deze emoties om kunnen gaan. We kopiëren het gedrag van elkaar. Uiteindelijk lopen we met steeds dieper liggende blokkades rond waar geen arts of psycholoog iets aan kan doen  De emotie moet eruit om de onderliggende oorzaak bloot te leggen. 

Mensen zijn niet dom en hebben geen hulp nodig om te denken, dat doen ze heel erg goed. Veel therapievormen zijn dan ook feitelijk lessen filosofie, maar ik ken geen filosoof die al iets heeft genezen. Praten en het idee dat je anders moet denken is zinloos. Het maakt het alleen maar erger. Mensen hebben hulp nodig om de oorzaak weg te nemen, om de situatie aan te kunnen pakken. Dat is het enige. Genezen doen ze daarna vanzelf.

De oplossing:

Gnosis therapie lost de conflicten op een natuurlijke manier op. Ik help je te voelen waar de blokkering zit en ik ruim dit samen met je op. Na het opheffen van de blokkade voel je meer energie en meer ruimte in je lichaam. Je kunt de wereld weer een beetje beter aan. De dagen erop volgend zul je meer emoties uiten en loslaten. De technieken die je leert om dit veilig te laten gebeuren, brengen je dichter bij jezelf. Deze kun je altijd thuis toepassen. De omgeving merkt al snel dat je je niet meer in de hoek laat zetten. Je wordt weer sterk en je helpt de anderen ook nog eens om meer respect te hebben voor jouw gevoel en voor het gevoel van zichzelf.

Een onderzoek gedaan in Finland onder 700 personen heeft vastgesteld dat de emotie onder vrijwel alle mensen op dezelfde plek wordt gevoeld. 

Emotie en gevoel in het lichaam

In de Gnosis therapie gaan we hier mee werken en de blokkeringen opheffen. Als de emotie blijft steken dan blijft de energie in de zenuwbanen ook steken. Dit voel je als je aan een situatie denkt. 

Emotionele signalen van het lichaam

We gaan hier dus heel gedetailleerd mee werken om zodoende de ervaringen die vastgezet zijn snel weer los te maken. 

Daarnaast gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan de roofdieren.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

2. Educatie. Je krijgt les in hoe werken trauma’s en ziekte en genezing. Vier jaar psychologie op een A4.

3. Mentaal. Al die gedachten die steeds maar terugkomen, zetten we uit met Operix® Mental Release. 

4. Spiritueel. Begrip en inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven. Waar kies je voor en waarom?

5. Somatisch. De spanning in je zenuwen trek je zelf eruit en je herstelt je eigen kracht. Operix ® Energy Release

6. Actie. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.

Operix® is een compleet systeem om je hele brein optimaal te laten functioneren.Ziektes en klachten die al jaren spelen:

 

Ben je al jaren chronisch! Vaak spreekt men dan van LOKS- Lichamelijk onbegrepen klachten syndroom. Dat klopt ook, met je lichaam is niks mis. Het is steeds aan het herstellen van de stress. Meestal is dat een trigger die je zelf niet doorhebt omdat je niet is geleerd om te denken in triggers. Als we de symptomen eenmaal weten en de gedachten die steeds terugkomen, dan hebben we de oorzaak vrij snel gevonden en dan is het een kwestie van: Operix® Mental Release en Operix® Energy Release toepassen. Het lost dan op of er is nog iets dat we over hoofd hebben gezien. Dan ligt de oorzaak veel eerder in je leven, je geboorte of daarvoor zelfs. Het gaat door de toepassing van weëenopwekkers ook toenemen want je dan ben je al geboren met extreme stress en dat is start. Daardoor blijf je ook gevoelig en aanstaan. Hiervoor zijn weer technieken om het steeds verder uit te zetten. Zodat je ontspannen blijft. 

Gnosis therapie  ©  2009 - 2023 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Bruistensingel 100,
5232 AC ’s-Hertogenbosch
Tel: 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.