Angst aanvallen

De oplossing voor angst- en paniekaanvallen

Als je eenmaal begrijpt waarom je angstig bent, kun je het ook oplossen. De oplossing ligt niet in het verstand. Je denken doet het goed. De oplossing ligt in het toelaten van je gevoel. En door de momenten aan te kijken waarop mensen niet respectvol met je om zijn gegaan. Je hebt voor het oplossen hiervan de ander niet nodig, net zomin als de ander je gevangen houdt in je angst. Je doet het allemaal zelf. 

Een belangrijke spier die emotie en angst vasthoudt is de Psoas spier aan de binnenkant van je rug. Die zorgt ook voor de rugpijn die je vaak voelt. Maar geen masseur die erbij kan. Die spier moeten we ontladen met Stress Release.

Door de methode die wij je aanleren, lossen alle respectloze (traumatische) ervaringen op. Daarmee verdwijnen je angsten als sneeuw voor de zon. Een angst is een verlammende energie. Die ontstaat door situaties of gedrag van anderen. Altijd raakt het gedrag je op een manier dat het je verlamt en angstig maakt. Door op een heldere manier je reactie te bekijken, vanuit het gevoel en niet alleen het verstand, lost deze verlammende en angstig makende energie op. Hiervoor is het nodig dat je uitspreekt wat je er van vindt. 

Veel cliënten zeggen dan ook dat ze veel sterker in hun schoenen zijn gaan staan en daardoor veel minder problemen hebben. Ze geven sneller hun grens aan. Daardoor loopt de spanning niet zo hoog op voor de ander en voor zichzelf.

Veel mensen die angstig zijn, hebben moeite met het uitspreken van het gevoel dat ze van iets of iemand krijgen. Dat wordt veroorzaakt door één of meerdere traumatische ervaringen. Door deze op een effectieve manier weg te halen, ben je van het belangrijkste probleem verlost. Meestal voelt iemand een brok in of touw om de keel heen. Die zit er vaak al van kinds af aan. Door deze eruit te halen en terug te geven aan de ander, lost het probleem vanzelf op. 

Gnosis kompas na spanning volgt angst

Door het begrip en inzicht dat je opdoet in de therapiesessie gaat je gedrag en uitstraling ook veranderen. Mensen hebben het gevoel dat ze zijn volgelopen. Een emmer die vol is, kan niet anders dan overlopen. Wij leren je de emmer leeg te maken en jezelf te blijven in alle omstandigheden. Je leert al heel snel waarom je op een bepaalde manier reageert en dat maakt dat je het anders gaat doen. 

Op een dag heb je zelfs helemaal geen angst meer voor iets. Dat hoeft ook niet want je begrijpt waar de problemen vandaan komen. Zolang je je daarvan bewust bent, is er niets om angstig voor te zijn. Er zijn mensen die niet weten wat ze ergens van vinden. Ze zijn los van zichzelf komen te staan. In de therapie leer je stap voor stap om je weer aan te sluiten op je eigen gevoel. Daarna wordt het eenvoudiger om met respect dingen te zeggen en te doen. 

Daarnaast gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan de roofdieren.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Boek StressRelease, De snelste manier. In onze webwinkel. Of het ebook bij Bol.com

Stress Release in actie

2. Geestelijk. Je krijgt les in hoe werken trauma’s en ziekte en genezing. 

3. Psychisch. Je gaat elke angst omzetten in boosheid en later verdriet. 

4. Spiritueel. Begrip en inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven.

5. Somatisch. De spanning in je zenuwen trek je zelf eruit en je herstelt je eigen kracht.

6. Actie. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.


Alleen maar zijn: Aarden zodat de angst verdwijnt.

Aarden doe je al als je je handen naast elkaar op je buik legt, niet op elkaar. Je gaat dan ademen vanuit je middenrif naar je buik en je probeert je borst niet te bewegen. In het begin zal dat wel gebeuren, dat is een verkeerd aangeleerde ademhaling. De borstademhaling is niet natuurlijk. Kijk maar naar een baby, die ademt alleen vanuit de buik. Een baby hoeft geen angst te hebben zeker? Hij kan zich niet verdedigen of terugvechten. Overgave is het enige dat een baby kan doen om het te overleven. Hij gaat ook niet denken, hij gaat voelen en aarden. 

Middenrif dat aangespannen wordt door angst

Middenrif dat gespannen is door angst

Bij een goede buikademhaling heb je geen last van dwanggedachten of angsten. Het enige dat er nog is, is Zijn. Dat is de natuurlijke vorm van leven. 

Angst- en paniekstoornissen komen veel voor. 

De continue aanwezigheid van iets onheilspellends hangt er in de lucht, maar er is eigenlijk niets aan de hand. Dat weet je zelf heel goed, maar je komt er niet vanaf. De klachten zijn vaak dagelijks en bij stressvolle momenten worden ze heviger.

Je hebt bijvoorbeeld ook last van:

Lichamelijke klachten: 

• duizeligheid

• je helemaal leeg voelen nadat je iemand hebt ontmoet

• wazig zien, je beeld wordt zwart

• droge mond

• hartkloppingen

• hartkloppingen in je keel

• ademnood

• gevoel dat je keel wordt dichtgeknepen

• pijn in je borst

• misselijk gevoel

• trillen

• onophoudelijk schudden

• handen en/of voeten niet stil kunnen houden, moeten draaien voor rust

• transpireren

• opvliegers

• slappe benen

• geen grond onder je voeten voelen

• hoofdpijn

• nekpijn

• schouderpijn

• slaapproblemen

Psychische klachten:

• zinloosheid voelen

• onzekerheid voelen 

• de hele wereld is tegen mij

• financiële problemen 

• gezondheid van familie, kinderen of partner is in gevaar (maar er is niets aan de hand)

• piekeren en dwanggedachten 

• situaties vermijden die mogelijk angstig kunnen zijn

• het gevoel alsof je op het "ijs" staat, alles is glibberig

• het gevoel dat je in of op een "put" staat

De angsten komen voor bij ongeveer 2,5 % van de bevolking en ontstaat vaak op een leeftijd van 20 jaar maar jonger ook komt voor. 

Ervaringen van cliënten:

 "Ik heb maar gezegd tegen de psychiater dat het hielp, want ik was bang dat die me nog zwaardere pillen zou geven."

"Meestal wist ik ook precies wat hij zou vragen en met welk antwoord hij tevreden is. Ik kon toch ook niet anders, het werkt godverdomme niet. Ik loop er al 20 jaar achteraan en heb alles al gezien. Gelukkig kom ik er nu wel uit, maar het valt echt niet mee. Als ik ben genezen, wil ik ook zo mensen helpen. Het is gewoon een hel waarin je verkeerd. Een psycholoog kan je toch ook niet helpen, die doet gewoon wat er in een boekje staat, maar heeft totaal geen idee wat er in mij omgaat. Ik neem het ze niet kwalijk hoor. Ik wil maar zeggen, er moeten meer mensen komen zoals jij." 

"Ik was bereid alles te doen, om van de angst af te komen. Had de dokter gezegd: "Eet die kar met koeienmest op dan ben je beter”, dan had ik het echt gedaan. Man wat was ik ver heen." 

"Ik ben zo bang dat ik mijn kinderen iets aan ga doen. Ik vecht al heel mijn leven tegen die krachten, maar ik ben bang dat ik het ga verliezen”.

"Gelukkig kan het ook anders. Waarom vertelt niemand je dit! Het is zo logisch, dat kan toch niet verborgen zijn gebleven?"

Oorzaak en gevolgen van Angsten

Als je angstig bent dan zoek je een manier om je angsten onder controle te houden. Je verstand gaat dan in de hoogste versnelling zoeken naar een oplossing. Maar die kan alleen maar oplossingen aandragen die het verstand al kent. Deze oplossingen werken blijkbaar niet want de angst zit er nog. Dan moet er iets moeten gebeuren om die angst wel de baas te worden. Als eerste moet je gaan begrijpen waar een angst vandaan komt. Elke angst ontstaat uit wantrouwen voor iets. Zonder wantrouwen bestaat er geen angst. Je gaat dingen pas wantrouwen als je er geen respect voor hebt. Meestal heb je geen respect voor je eigen gevoel of signalen. De situatie is dan als volgt:

0  Je hebt Geen respect gekregen

dan

-1 voel je Wantrouwen

daar volgt uit dat

-2 je Angst gaat voelen

deze angst

-3 wil je onder Controle houden.

Mocht je erin slagen de zaken onder controle te krijgen dan wil je automatisch meer controle. Het verstand is dol op controle. Je wordt er hebberig van en wil er nog meer van hebben. Je hebt het gevoel dat je jezelf of anderen onder controle hebt dat geeft je een gevoel van macht. Maar dat is een valstrik van het verstand. Want er gebeurt het volgende:

0 Geen respect

dan

-1 Wantrouwen

dan 

-2 Angst

dan 

-3 Controle

dan

-4 Hebzucht

dan

-5 Macht 

Macht leidt tot Angst

Wat niemand beseft is dat Macht leidt tot Angst. Dat komt omdat je angstig wordt om de macht te verliezen. De geschiedenis laat het ook vaak zien. De machthebbers zijn uiteindelijk volledig gek geworden. Zeker als ze verliezen.

Iedereen is bang/angstig om de macht te verliezen en je gaat dus terug in je angst. Zo doorloopt je verstand het systeem keer op keer. Je wordt er steeds angstiger van. Want de controle werkt uiteindelijk niet. Dan slaat de vermoeidheid toe en weet je helemaal niet meer hoe je verder moet. Dat heeft nog meer angst(en) tot gevolg. Je leven gaat kapot en er is niemand die je begrijpt, je begrijpt het zelf niet eens. Als je dit rijtje eenmaal goed hebt bestudeerd dan verander je al iets aan je manier van leven. 

De definitie van respect: Wat u niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. De reden voor deze regel is eenvoudig: elke actie geeft altijd een reactie. Maar omgekeerd werkt die dus ook. Dat wat je wilt ontvangen, zal je dus moeten uitsturen. Heb je respect voor jezelf, dan heb je ook respect voor een ander en de ander ook voor jou.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier.

Stress Release in actie

Evidence-based therapie

Veel mensen vragen naar evidence-based therapie. Maar wat ze niet begrijpen is dat de huidige wetenschap met zijn artsen en psychiaters en psychologen bepaald geen toonbeeld zijn van evidence-based therapie. Ik zie geen mensen genezen verklaard worden uit een psychiatrische inrichting of ziekenhuis en wat een arts doet is gebaseerd op ervaring(en) en niet op wetenschap. Ze genezen niet, ze bestrijden de symptomen. We houden onszelf nogal graag voor de gek met statistieken. Het is zoals de verzekeraars zo mooi zeiden nadat ze flink onderuit gingen: "resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst". Voor de gezondheidszorg geldt precies hetzelfde. 

Onderzoek onder honderden mensen is geen bewijs dat iets werkt!. 

Er zijn 7 miljard mensen en die paar  duizend die we onderzoeken maken nog geen 0,000.001 % uit van de gehele bevolking. Als Philips gloeilampen maakt en controleert of de productie goed is, dan controleert die 0,5%. Als daar geen kapotte lampen in zitten dan is het goed. Zit daar ook maar 1 kapotte lamp tussen dan controleren ze 2,5 % van de gehele productie. En zo door totdat ze de fout in de productie opgelost hebben. 

Dit staat in geen enkele verhouding tot de Evidence based medicine van de „moderne geneeskunde”. Want daar is het al goed als het „onafhankelijk” onderzoek heeft uitgewezen dat het bij 50% van de mensen wel werkt. En als het dan toch niet werkt is men heel terughoudend om de medicijnen van de „markt” te halen. 

Er gaat ook veel placebo effect uit van de medicijnen. Het is nergens aangetoond wat de werking is van de middelen op psychisch gebied in de hersenen. Het „werkt” is dan alles wat men kan zeggen. Er is geen enkele manier waarop te onderzoeken valt hoe het middel in de hersenen werkt. 

Heropname en blokkeerders (SSRI-middelen) in de hersen-chemie zijn aannames maar verkopen goed. Het is zeer waarschijnlijk dat de hersenen reageren met een gevarenreflex. De hersenen reageren op de gifstoffen met een verkramping waardoor je rustiger wordt. Misschien krijg je wel een ontsteking in bepaalde hersendelen door deze middelen. Door de verkramping of de ontsteking kan je dat deel van je hersenen niet meer gebruiken en ben je van je “ klacht” af. 

Over de lange termijn effecten wordt niet gesproken, dan bedoel ik het effect over twintig tot dertig jaar. Misschien krijg je er wel alzheimer of dementie van? Ik zou niet graag de aandelen in portefeuille hebben van de farmaceuten die deze claims mogen ophoesten. Tabakfabrikanten hebben er al ervaring mee. In de Verenigde Staten is men al begonnen met claims en dat betaalt goed. Hier in Nederland, kan je fluiten naar je centen. Men stopt het in de doofpot. 

Van veel medicijnen is nooit opgehelderd wat de precieze werking is. Ze heten ook niet „verslavend” te zijn. Maar ervan afkomen is voor sommige mensen een ware HEL. Jammer dat de bijsluiter het niet vermeld. 

Probeer het zelf op te lossen en ga in vredesnaam niet aan die pillen. Ze verwoesten je leven. Sommige mensen zeggen natuurlijk dat het bij hen wel werkt. Alcohol werkt ook bij sommige mensen. Maar verwoesten doet het ook.

Kijk maar naar het filmpje van de BBC. Zeer schokkend en helder. Seroxat is paroxitine. Uiteraard zijn er mensen die er geen last van hebben. Maar, als je wel in de problemen komt, dan sta je helemaal alleen! Google maar op Seroxat en withdrawal. Word je niet heel blij van.


Definitie van verslaving: 

Een middel waar je steeds meer van wilt hebben. Psychische medicatie is niet verslavend! Want je wil er niet steeds meer van hebben. 

Ontwennings-verschijnselen zijn er echter wel! Ze zijn desastreus. En toch schrijven ze het voor aan kinderen van 14-18 jaar. 

De Farmacie weet het heel mooi te verwoorden. 

Er zijn dingen waarvan we weten dat we het weten.

Er zijn dingen waarvan we weten dat we het niet weten.

Er zijn dingen waarvan we niet weten dat we ze niet weten.

"Er zijn dingen die we weten maar die we liever niet vertellen. De werking bijvoorbeeld.

Gnosis therapie  ©  2009 - 2023 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Bruistensingel 100,
5232 AC ’s-Hertogenbosch
Tel: 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.