Derealisatie- depersonalisatie behandeling

De oplossing voor derealisatie of depersonalisatie:

In mijn praktijk zie ik dat 60% van de mensen met deze klachten al minstens een jaar onder behandeling zijn van psychiater en psycholoog en geen enkel effect hebben bereikt behalve dan dat het veel erger is geworden. Degene die zonder medicatie bij mij in behandeling komen zijn er meestal na 2-4 maanden van af of sterk in herstel met soms een uitloper van een jaar. 

Heb je derealisatie of depersonalisatie? Vul dan de symptomen in van derealisatie of depersonalisatie.

Test derealisatie
Test depersonalisatie


Mensen met derealisatie hebben geen gevoel meer van de omgeving. Dit komt omdat het gevoel van het eigen lichaam is afgesloten. Je hebt een referentie nodig om iets te voelen. Bij deze mensen speelt de spanning in het buikgebied nog het meest.

Mensen met depersonalisatie hebben geen eigen ruimte meer. Ze zijn aangevallen op de persoon en dit is heel heftig geweest. Vaak langdurig en heftig maar soms ook heel zacht maar wel consequent. Bij deze mensen speelt de spanning op de borst en het hart het sterkst. 

Het afbouwen van medicatie van de psychiater leidt vrijwel altijd tot derealisatie. Het herstel daarvan kan jaren duren. Het staat ook in de bijsluiter die ze zelf raadplegen. En voor de zekerheid google eens bij “ withdrawal medication. Dan krijgt u een beter beeld van de afkickverschijnselen. Medicatie is niet verslavend, maar er zijn nogal wat mensen die er wel héél veel problemen mee krijgen. Ook de DSM V meldt dat je van anti-depressiva derealisatie verschijnselen kan krijgen als het toxisch (giftig dus) op je inwerkt. Naar onze ervaring is het bij alle medicatie het geval maar mensen beseffen het niet. Ze denken dat het normaal is om je zo te voelen.

Vaak wordt de depersonalisatie en derealisatie verkeerd geinterpreteerd door de psychiater, arts of psycholoog. Men denkt dan dat je depressief bent of in sommige gevallen zelfs psychotisch. Deels komt dit omdat men het niet herkend of kent maar soms ook omdat men er domweg geen oplossing voor heeft behalve medicatie. Vooral de anti-depressiva worden dan voorgeschreven. Lekker makkelijk, een pilletje en we hoeven niets op te lossen. Helaas worden de klachten daar meestal erger van of op de langere termijn véél ernstiger. Dan zeggen ze dat er altijd een depressie onder heeft gezeten. Maar die was er niet en is er ook nooit geweest. 

Mijn eigen ervaringen met derealisatie en depersonalisatie. Ik heb het zelf meerdere keren gehad derealisatie en depersonalisatie maar dit kwam niet door drugs of drank. Het was van extreme stress en uitputting. Het duurde van enkele weken tot wel 2 jaar voor het heel langzaam weer verdween. De dokter wist niets met me te beginnen en zei doodleuk, "zal wel stress zijn" maar ik zat in paniek en dacht dat alles nep was. Later besefte ik dat ik in een soort droom zat, alsof ik maar niet wakker kon worden. Dat droomgevoel ging maar niet over. Omdat de dokter zo laconiek erop reageerde dacht ik wel, dan zal het wel niks zijn. Zijn er nog meer mensen dan met dit leven? Kan je er wel mee leven? Nou ja, Alles werkte nog maar van binnen was ik meer dood dan levend. Het kon me ook niets meer schelen, zelfs dood gaan was nog interessant; misschien voel ik dan wel meer dan nu. Alles werd routine en ik dacht steeds, stress? ik heb helemaal geen stress meer, nu zeker niet. Maar het gaat niet over. Dus die dokter zit er gewoon naast. Gelukkig gaf hij geen medicatie want dan was ik écht gek geworden. Ik ben nu eenmaal gevoelig/sensitief ingesteld dus drugs en alcohol hebben een heel krachtig effect op mijn gestel. Ik drink inmiddels al 20 jaar geen alcohol meer en sindsdien heb ik vrijwel nooit meer hoofdpijn en helemaal geen migraine meer. Die verdovende middelen hebben blijkbaar toch meer nadelen dan voordelen. 

Het gebruik van drugs in het uitgaanscircuit leidt veelvuldig tot korte perioden van derealisatie die meestal vanzelf weer overgaan. Soms niet. Dan is er meestal een aantal sessies gedurende een maand of vier nodig om de zaken weer te herstellen. Gedurende die periode mag u geen koffie of drugs gebruiken. Die versterken het derealisatie effect. 

Drugs en medicatie doen hetzelfde. Ze laten de bloedvaten in de hersenen samentrekken en hierdoor komt er minder bloed in de hersenen. Dit geeft dan tijdelijk een roes omdat je de pijn niet meer voelt en je dus meer ontspannen wordt. Vooral van XTC en anti-depressiva is dit al uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Hoe dat die middelen dus ooit iemand gaan helpen om weer een goed leven te leiden? XTC wordt zelfs al genoemd als het nieuwe antidepressivum. Dat je hersenen dan langzaam afsterven wordt niet gemeld. Wel dat het wetenschappelijk is bewezen dat het werkt. Ja, de communicatie in je hersenen neemt enorm toe. Zelfs tussen gebieden die voorheen niet veel communiceerden. Logisch, ze gaan dood!. Tja, werking onbekend?

derealisatie

Afgesloten van de buitenwereld

De aanpak van derealisatie/depersonalisatie is gebaseerd op het herstel van het bewustzijn en het bewuster maken van het systeem waarop je bewustzijn is gebaseerd. Sommige mensen zijn helemaal uit hun lichaam en anderen slechts even een klein beetje. In de therapie ga je door een aantal stappen:

Leren kennen van het systeem van de mens

 1. Leren aarden en voelen.
 2. Oplossen van de thema's die naar boven komen. De thema's liggen in de sfeer van relaties met familie, vrienden en/of partners. We lossen deze thema's binnen korte tijd op. Dit leidt tot begrip, inzicht en rust. De inzichten die je op deze manier verkrijgt zijn waardevol en zorgen ervoor dat je beter begrijpt wie je bent. 
 3. Het oplossen van de angsten die er zitten. Meestal focus je heel sterk op je gedachten. Ben ik wel echt? Bestaat de wereld wel? Soms focus je ineens heel sterk op één ding. Zijn mensen geen robots en heb ik een geheim ontdekt. Enzovoorts. De truc is je leren hoe je je gedachten weer los gaat laten. Maar, met enorm veel onderliggende spanning gaat dat niet lukken. Vandaar de Stress Release als één van de slimme oplossingen. 
 4. Nadat de thema's zijn opgelost en er weer enige rust in je zit, komt het proces van het terugkeren in je lichaam en wel als de "ik"-persoon. Hoe meer thema's je hebt opgelost, hoe eenvoudiger je weer jezelf wordt. De oorzaak is vrijwel altijd een heel dreigende situatie die heeft plaatsgevonden. De oplossing van je "ik" bewustzijn is om gedeeltelijk of geheel uit te stappen. Je ervaarde een heel heftige angst. 
 5. Een nieuwe tijd breekt aan, je bent weer terug in je lichaam en je gaat je omgeving opnieuw verkennen en jezelf leren kennen. Gewapend met veel meer kennis en bewustzijn heb je meer rust en overwicht gekregen. Je gaat je leven een nieuwe wending geven door zelf actief te sturen. Er zijn al heel wat mensen die ander/leuker werk doen. Sommige zijn zelfs heel succesvol eigen ondernemer geworden en verdienen dan vier keer zoveel als toen ze overspannen werknemer waren. Het is dus echt geen slechte ervaring. Je komt er veel beter uit dan toen je nog geen derealisatie of depersonalisatie had. Hier komt mijn coaching vaak ook goed van pas. Al jaren ervaring in bedrijfsleven en ik ken de valkuilen dus goed. (ook weer veel ervaring mee opgedaan :-).

Hoe ziet de behandeling van derealisatie of depersonalisatie eruit?

Om te beginnen leer ik je hoe je in je lichaam blijft. Door te aarden ga je dit bereiken. Daarna leer ik je hoe je angsten oplost.
Alleen maar zijn: Aarden zodat de angst verdwijnt. 

fitness-332278 180

Eerst moet het verstand meer vertrouwen gaan krijgen in het gevoel en hiervoor moet je sterker in je Zijn gaan staan. Aarden doe je al als je je handen naast elkaar op je buik legt, niet op elkaar. Je gaat dan ademen vanuit je middenrif naar je buik en je probeert je borst niet te bewegen. In het begin zal dat wel gebeuren maar dat is een verkeerd aangeleerde ademhaling. De borstademhaling is niet natuurlijk. 

stress

Angst en stress

Kijk maar naar een baby, die ademt alleen vanuit de buik. Een baby hoeft geen angst te hebben zeker? Hij kan zich niet verdedigen of terugvechten. Overgave is het enige dat een baby kan doen om het te overleven. Hij gaat ook niet denken, hij gaat voelen en aarden. Bij een goede buikademhaling heb je geen last van dwanggedachten of angsten. Het enige dat er nog is, is Zijn. Dat is de natuurlijke vorm van leven. 

baby

Angst is een gevoel dat derealisatie indirect veroorzaakt. Door een angst gaat er een speciaal programma lopen in je systeem en dit programma veroorzaakt derealisatie of depersonalisatie. Ik leer je de grootste angst(en) aan te pakken op een speciale manier zodat je niet meer angstig wordt. In plaats van te vluchten voor de situatie leer ik je te kijken met je verstand en gevoel tegelijkertijd. Het behandelen van mensen met klachten als derealisatie of depersonalisatie vergt enkele weken en soms enkele maanden.

Hoe ga je om met gevoel en gevoelens? Is het je goed aangeleerd? Zo niet dan komt er op zeker moment een golf van gevoelens aan en je voelt je verloren. In je eentje is er geen houden meer aan en dan is zoeken naar de oplossing is vrijwel onmogelijk. Dus zoek je hulp. In plaats van wegduiken moet je juist aanpakken. Niet door te strijden maar door jezelf te leren hoe je gevoelens oplost, vooral gevoelens van onderdrukking en macht. 

woman-565132 180

De-programmeren in plaats van programmeren

Ik leer je geen nieuwe dingen maar ik haal de oude verkeerde programmeringen eruit. De-programmeren noem ik dat. Je "IK" is heel goed in staat om problemen aan te pakken als die maar niet wordt tegengewerkt. Veel mensen met derealisatie hebben een heftige geschiedenis achter de rug en juist nu ze eruit komen, komt dit probleem naar voren. Dat is normaal, het is voor het lichaam nog onwerkelijk dat het gevaar verdwenen is en het lichaam gaat nu alles verwerken. 

Als dit verwerken op de juiste manier wordt aangepakt lost het ook snel op. Je zal moeten wennen aan je nieuwe IK. Je reageert heel anders op dingen dan je gewend bent. De nieuwe manier van reageren is veel harmonischer en kent vrijwel geen angst meer. Anderen reageren daar natuurlijk ook weer op. Sommige vrienden verdwijnen uit je leven en anderen komen ervoor in de plaats. Er is vaak een leven voor de derealisatie en een ander leven erna. 

Ik heb al vele mensen van derealisatie afgeholpen en het gaat steeds sneller. Ik begrijp dat je denkt dat niemand je van derealisatie kan afhelpen. Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd. Maar vrijwel niemand pakt een probleem aan op zes niveaus en dat al acht jaar.

We gaan de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan de roofdieren. Stress Release 1.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Er zijn al mensen genezen door uitsluitend Stress Release in een heel korte tijd. We onderzoeken het nog beter.

Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Paperback geel met rand

Boek StressRelease, De snelste manier. In onze webwinkel. Of als ebook bij Bol.com

Stress Release in actie

Meer voorbeelden van Stress Release? Kijk hier op onze videopagina. Dieren doen het ook. Overigens komt daar ook derealisatie en depersonalisatie bij voor. Kijk maar in de dierentuin naar de ogen van een leeuw in een kooi. Helemaal leeg. 

1. Aarden. 

Dit doe je door contact te maken met de Aarde. Je stelt jezelf voor alsof er wortels uit je voeten naar beneden groeien, net als een boom. We begeleiden je in dit proces en helpen je de signalen te herkennen. Je voelt dan een zware energie door je benen omhoog kruipen.

2. Geestelijk. Je krijgt les in hoe werken trauma’s en ziekte en genezing. 

3. Psychisch. Je gaat elke angst omzetten in boosheid en later verdriet. 


4. Spiritueel. Begrip, inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven.

5. Somatisch. De spanning in je zenuwen trek je eruit en je herstelt je eigen kracht.

6. Actie. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.


De symptomen van derealisatie en depersonalisatie.

Vraag jezelf eens het volgende af:

 • Heb je het gevoel dat je niet in je lichaam zit?
 • Heb je het gevoel dat je aangevallen wordt, ook als er niets gebeurt?
 • Zie je de wereld vanuit een glazen bol, je zit erin en kan er niet uit.
 • Heb je geen ambities of wensen meer?
 • Ga je de confrontatie of ontmoetingen met mensen het liefst uit de weg omdat je niet weet wat er kan gebeuren?
 • Pik je energie op van anderen of heb je het gevoel dat je energie van anderen overneemt?
 • Ben je "gesloopt" na een bezoek of ontmoeting met anderen?
 • Heb je vrijwel geen emoties meer?
 • Dringt vrijwel niets tot je door?
 • Lijken mensen verder weg te staan dan ze in werkelijkheid staan?
 • Lijkt iedereen lijkt wel een pop, huizen zijn net speelgoed?
 • Komen geluiden van heel ver?
 • Lijkt alles net een televisiebeeld, is alles vlak?
 • Lijkt de tijd  zich niet voort te bewegen? Is alle tijd hetzelfde geworden?
 • Als je angstig wordt nemen de klachten dan toe?
 • Zie je je lichaam wel, maar vraag je je af of het van jou is?
 • Zijn je klachten erger als de zon schijnt of als er veel licht is? 
 • Is er een constant droomgevoel waar je niet uit wakker wordt?
 • Heb je een ouder die heel controlerend is en de andere ouder is vrijwel afwezig?

Als je bovenstaande vragen met JA kunt beantwoorden dan heb je derealisatie. Vul de test in als je hulp wilt

Over het algemeen hebben mensen al van alles geprobeerd om ervan af te komen, maar niets heeft geholpen. De oorzaak is tweeledig:

 1. Alles dat een ander aan je probeert te veranderen, hetzij door energetisch werk of door medicijnen is een nieuwe inbreuk op je "IK" en zal dus gegarandeerd tot geen resultaat leiden of het erger maken.
 2. De therapeut moet van alle markten thuis zijn: angsten kunnen oplossen - energetisch storingen oplossen - gedachten kronkels oplossen en weten waar je nu zit. Als je niet in je lichaam zit, waar bent je dan wel? De oorzaak is telkens hetzelfde. Meerdere traumatische ervaringen hebben je systeem vastgezet. Spanning ontladen is het begin van de oplossing. 

Medicatie?
De reguliere psychologie kan niets met derealisatie of depersonalisatie omdat ze het gevoel onderdrukken met medicatie.  Men heeft geen gereedschap om met gevoelens te werken. Men kan ze wel onderdrukken met medicatie maar dan eindig je nog verder van huis. Medicatie is namelijk vergif voor je verstand en je hersens reageren daarop met een vecht- of vluchtreactie. 

Komen je hersenen in de vechtreactie terecht dan komen er immuunreacties op gang. Deze reacties tasten het hersenweefsel aan dat is aangetast door de medicatie. Als je lichaam hiermee de giftige stof niet kan buitensluiten dan sluit je lichaam de toevoer van bloed af om zo het gevaar te bestrijden. Het gevolg van deze reactie is dat er nog meer hersencellen afsterven of dat deze hersencellen minder zuurstof krijgen en daardoor minder gaan functioneren.

In essentie heb je dan een ontstekingsreactie in bepaalde delen van je hersens. Uiteraard blijven de gevolgen niet uit. Langdurige ontstekingen veroorzaken plaques (vaatvernauwingen), alzheimer, depressie enzovoorts. 

Medicatie start: Dan ontstaan er vaak extreme paniek aanvallen.

Wanneer je hersenen aangetast zijn door de medicatie kunnen ze nog genezen. Dat kan alleen als je met de medicatie stopt en je er tijd voor over hebt om te genezen. Hersenen zijn gelukkig altijd in ontwikkeling en passen zich continue aan. Het kost alleen tijd en geduld en je wilt natuurlijk niet de verkeerde dingen aanleggen. 

Overeenkomsten bij derealisatie: 

Bij clienten zie ik steeds de volgende problemen terug:
1. Problemen met het uitspreken van wat je wil.

2. Angst dat er plotseling iets staat te gebeuren dat levensbedreigend kan zijn.

3. Conflicten op het gebied van gescheiden willen zijn en je niet van iemand kunnen scheiden of juist iemand bij je willen hebben die er niet kan zijn. Ouders die scheiden is heel traumatisch voor de kinderen. 

4. Conflicten met het innemen van je eigen ruimte, angst voor inbraak of verlies van baan.

5. Sexueel getinte conflicten, misbruik en soms veel wisselende contacten in verleden. 

6. Ouders die hun kind geen ruimte gegeven hebben om zichzelf te zijn en om zich te kunnen ontwikkelen. 

7. Één of beide ouders hebben een “licht" psychisch probleem dat zich uit in ambivalent gedrag. Dat wil zeggen: Je ouder reageert eerst heel vrolijk en dan weer heel boos op dezelfde vraag. Je gaat hierdoor vermijdingsgedrag ontwikkelen en dat is de eerste stap op weg naar derealisatie. Later in je leven (rond je 15e) kom je in conflict met je vrienden of vriendinnen of relatie en dan ga je weer vermijdingsgedrag vertonen. Het gevolg is dat je nu echt geen kant meer op kan. Dan stap je uit en heb je derealisatie meestal als gevolg van drugs die je genomen hebt om van de spanning af te komen.

Middelen die men al heeft geprobeerd zonder enig effect:

1. Rhodiola. Bij sommige mensen (10%) heeft dit juist een sterk verergerend effect

2. Valeriaan. Maakt het erger.

3. Koffie. Maakt het erger.

4. Alcohol. Maakt het erger. Zelfs 1 biertje kan al veroorzaken dat je er weer in schiet. Alcohol zet de aders juist open. Maar het kan ook een trigger zijn. Je lichaam herinnert zich de aanval van derealisatie in combinatie met alcohol nog en dus schiet je er weer in.

5. Pijnstiller. Maakt het soms erger. Ook deze middelen vertragen je normale reacties en dus komt er meer angst in je lichaam. 

6. Wiet, drugs, XTC enzovoort. Maakt het véél erger. Vooral doordat je niet weet wat de dosis nu echt is. Het is geen constante kwaliteit. En, je bloedvaten in je hersenen gaan ervan dicht zitten. Wat de angst alleen maar vergroot!

7. Medicatie. Angstremmers, Anti-depressiva, anti-psychotica maken het chronisch. (je leert ermee leven omdat je nu al helemaal geen weerstand meer hebt en vaak extreem vermoeid ervan wordt). Je eigen wil wordt gebroken. Je motivatie om ermee te stoppen is weg. Dit komt omdat deze middelen werken op de amygdala. Daar zit je motivatie. Niet doen dus.

Drugs en medicatie, derealisatie effecten van afbouwen:

Drugs en Medicatie zijn elkaars verwanten. Ze zijn gebaseerd op vrijwel dezelfde chemische structuur en werking. Het effect is vaak dat de hersenen licht afsterven, dosis voor dosis. Bij een bad-trip zijn de hersenen “tijdelijk" geblokkeerd gezet en door de juiste aanpak komen ze weer los. Bij medicatie zijn de hersenen langdurig geblokkeerd gezet. Het weer losmaken van de hersenen neemt dan ook meer tijd in beslag. Heb je dus derealisatie door het afbouwen van medicatie dan moet er een strak regiem van de juiste therapie gevolgt worden. Zenuwcellen groeien namelijk aan in de richting waarin ze gestimuleerd worden. Men gaat soms door een hel omdat alle opgeslagen spanning nu weer loskomt. Lange tijd niets voelen, door drugs of medicatie, is ook extreem heftig voor je hersenen. Dus die spanning komt er nu alsnog uit.

Wat kan je verwachten van de aanpak?

Ik behandel al sinds 2010 mensen met derealisatie en depersonalisatie klachten in mijn praktijk. Gemiddeld zijn er vier mensen per week die ik hiermee help. De langstdurende klacht was 23 jaar en dit was in vijf maanden opgelost. De kortstdurende klacht was twee á drie maanden na het eenmalige gebruik van ayahuasca en dit was na één sessie Stress Release al voor 80% opgelost. Dit is niet standaard. Ik heb ook mensen die na één sessie ayahuasca compleet de vernieling in gingen en dit is al maanden een hel waar ik ook geen raad meer weet. Behalve doorgaan met de stappen die we al doen. Het hangt ook af van het type mens dat je bent en of je medicatie gebruikt. Heb je veel jeugdtrauma’s eronder zitten, dan wordt het een lange weg. Heb je niets heftigs meegemaakt, dan ben je misschien na alléén de Stress Release al helemaal gezond. 

Welk type mens ben je?

Type 1. De materiele mens. Vooral geinteresseerd in materiële dingen. Deze mensen zijn lastig te behandelen, vinden alles maar onzin en geloven het niet. Ook al ervaren ze alles en merken ze dat het werkt.

Type 2. Feestganger, houdt van extreme dingen doen en gebruikt veel drugs. Kan er ook goed tegen maar soms is het toch net even te veel. (goed te behandelen maar kost wel tijd vanwege snelle terugval in oude gewoontes, als ze een jaar clean blijven dan kunnen ze weer redelijk veel drugs gebruiken)

Type 3. Meer een gevoelsmens. Beleeft alles veel intenser dan de gemiddelde mens. Als zij naar een concert gaan dan kunnen ze er dagen over vertellen maar één keer per jaar is dan ook genoeg. Drugs kan men wel gebruiken maar ze hebben vaak maar één extacy pilletje nodig om de hele avond plezier te hebben. Type 2, heeft er aan zes net genoeg. Dit type mens mag geen medicatie gebruiken. Ze gaan eraan onderdoor. (behandeling gaat snel en eenvoudig, men is vaak positief verbaasd over de effecten en de snelheid waarmee alles gaat. Ze denken vaak dat iedereen zo is als zij.)

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Gnosis therapie  ©  2009 - 2023 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Bruistensingel 100,
5232 AC ’s-Hertogenbosch
Tel: 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.