Energetisch

Het energetische lichaam is het deel van je lichaam waarin je je chakra’s en energiestromen kunt voelen. Het energetisch lichaam is geen tastbaar lichaam, het zijn energiestromen, zoals spanning, boosheid, verdriet maar ook liefde in je stoffelijke lichaam. De chakra's zelf zijn ganglion zenuwknopen. De nervus vagus bijvoorbeeld, die je voelt in je zonnevlecht, reageert vooral op woordelijke aanvallen. Wanneer je woordelijk aangevallen wordt, voel je deze zenuwknoop samenknijpen.

Er zijn 7 hoofdchakra's in je lichaam.

Veel mensen zijn hoogsensitief en/of hooggevoelig en weten niet goed hoe ze met de energie kunnen om gaan die ze voelen. Sommige mensen kiezen om Reiki, quantum healing of reconnection te gaan doen. Vaak gaat dit prima, maar soms krijgen mensen last van een hogere gevoeligheid. Ze klagen dan bijvoorbeeld over:

• 'leeglopen'

• energie van iemand overnemen en daar moeilijk vanaf kunnen komen

• sterk vermoeid worden als ze iemand hebben gesproken

• afschermen voor de energie van anderen moeilijk is

• helemaal open staan

• snel geïrriteerd zijn

• weinig ruimte voor het gezin hebben na het werk omdat ze te veel energie overgenomen hebben van collega’s en daardoor heel vermoeid zijn.

De hoofdoorzaak is meestal onkunde of onwetendheid van de werking van „energie". 

In essentie is de energie die je „waarneemt of voelt” de energie die in je eigen zenuwstelsel loopt. 

Fotolia 36541960 S

Net zoals er een laagspanning en hoogspanning is in het electriciteitsnetwerk, zo is er ook een laag- en hoogspanning in je zenuwnetwerk. Wanneer je energie van iemand anders voelt, zijn er twee mogelijkheden: of je voelt de energie van de ander niet maar je eigen reactie op het beeld van de ander, of je pikt de energie daadwerkelijk op van de ander. 

In beide situaties moeten we de energie terugbrengen. Door een paar eenvoudige technieken gaat dit heel snel en effectief. Je pakt zelf de energie die niet bij je hoort en geeft die met respect terug. Je leert hoe je dit goed kunt doen en daarmee kun je zelf de verantwoording nemen voor de oplossing en de resultaten die dat geeft. 

Waarom werkt Reiki en andere energiesystemen dan toch?

Op het eerste niveau werkt het zo mooi door de aandacht die je iemand geeft, de liefde en het respect wat je overbrengt. Door iemand gewoon heel zacht en liefdevol aan te raken nodig je hem uit om de ruimte in zijn eigen lichaam weer in te nemen. De stress die er ooit is ingekomen kan nu weer ontladen. Daarin schuilt het geheim van Reiki en andere energiesystemen. Je staat je ZELF weer toe om te ontspannen en om de energie ook weer door te laten stromen. Soms met een beetje hulp van de reiki master. Ook geconcentreerde aandacht naar iemand sturen heeft een positief en helend effect. 

Op het tweede niveau werkt het zo mooi door de leefregels die men erbij geeft. Doe een ander geen kwaad, heb respect voor elkaar is al door alle godsdiensten en profeten geopperd. Dat heeft een positief effect op de gever zelf. Je komt er minder door in conflict met jezelf en daardoor heb je meer kracht in jezelf gekregen. 

Op het derde niveau werkt het zo mooi doordat er een energieveld is. Veel uitvindingen worden gelijktijdig gedaan op verschillende plekken in de wereld, zonder dat er communicatie was tussen de verschillende uitvinders. Blijkbaar is er zo’n veld. De Reiki master maakt door zijn intentie contact met dat veld en dat geeft dat door aan de behandelde. Daarbij zie je bijzondere effecten. 

Wij doen zelf niets met Reiki want we hebben veel snellere systemen ontwikkeld en dit noemen we het Operix®systeem

Traumatische ervaringen

De oorzaak van het ontstaan van afgesplitste delen van je persoonlijkheid is een zeer heftige traumatische ervaring geweest. Meestal kun je je de ervaring niet meer herinneren. Dit komt omdat het verstand heftige ervaringen afsluit om te kunnen overleven. Door drugsgebruik komen die ervaringen soms weer bovendrijven en je kunt dan ineens derealisatie, een psychose of depersonalisatie krijgen. Je kan je ook ineens bezeten voelen. 

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Boek StressRelease, De snelste manier. In onze webwinkel. Of ebook bij Bol.com

Stress Release in actie

Energetisch management. 

Reiki, Shambala, yoga er zijn veel methodes om energetisch management toe te passen. Wat we veel zien is dat mensen tussen verschillende methodes shoppen. Een beetje Reiki, een beetje yoga of hypnose en maar nergens wordt de volledige oplossing gevonden. Op een dag storten mensen in en gaan naar de dokter. Maar de doktoren kunnen geen lichamelijke oorzaak vinden omdat het probleem energetisch van aard is.  

Soms lijken anti-psychotische middelen een oplossing te bieden door mensen te verdoven, waardoor ze het minder voelen. Maar daarmee is het probleem niet weg. In feite houden de middelen de oplossing tegen. Het is belangrijk dat je zelf de oorzaak vindt van je probleem. Als je weet wat de oorzaak is, kun je het probleem oplossen en de spanning zal niet meer terug komen.

022 pp

Het therapeutisch effect

Het werkelijke effect is de rust die je krijgt. Even een paar uur niets doen en je even in de handen leggen van iemand die je „behandeld”. Overgave dus.

Even een uur niks doen is heel gezond. Of je dat nu bereikt door mediteren of door acupunctuur.  Het effect is hetzelfde. De rust ontlaadt de spanning. Je lichaam kan zich herstellen. 

Chakra

De chakra’s zijn ganglionen in het lichaam. Een soort zenuw-regelstations die input en output van zenuwsignalen in balans brengen. Ze zijn weer verbonden met specifieke hersengebieden die weer verbonden zijn met de psyche. Het belangrijkste ganglion is gelegen tussen de wenkbrauwen, het zogenaamde "derde oog". Dit is in feite het knooppunt van de ziel met het verstand en lichaam. Ook wel de tiende poort genoemd. 

Traumatische ervaringen, de GAVE van hoogsensitief

Mensen die hoogsensitief zijn hebben vaak een heel traumatische jeugd gehad. Ze zijn hoogsensitief geworden door de ervaringen. In hun jeugd hebben ze veelal te maken gehad met psychische dreigingen zonder lichamelijk geweld. Je moest wel snel leren invoelen hoe de situatie was of veranderde, want voor je het wist, was het weer raak. Ze denken en onthouden dingen dus emotioneel. 

Therapie:

We leren je hoe je de spanning eenvoudig kunt ontladen. We hebben ervaren dat als het lichaam de stress nog niet heeft losgelaten, het verstand niet aan oplossingen kan denken. In eerste instantie hadden we 45 minuten nodig om voorbereidende oefeningen te doen om daarna de spanning te kunnen ontladen, maar we hebben een sneller systeem ontwikkeld, Stress Release 1. Met deze methode bereid je je in vier minuten met oefeningen voor om daarna te beginnen met het ontladen van je stress. De oefeningen en het ontladen van de stress is makkelijk thuis te doen. 

In totaal gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan de roofdieren. Stress Release 1.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

E-book Stress Release, De snelste manier. Te koop bij Bol.com

2. Educatie. Je krijgt les in hoe werken trauma’s en ziekte en genezing. Vier jaar psychologie op een A4.

3. Mentaal. Al die gedachten die steeds maar terugkomen, zetten we uit met Operix® Mental Release. 

4. Spiritueel. Begrip en inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven. Waar kies je voor en waarom?

5. Somatisch. De spanning in je zenuwen trek je zelf eruit en je herstelt je eigen kracht. Operix ® Energy Release

6. Actie. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.

Operix® is een compleet systeem om je hele brein optimaal te laten functioneren.

Gnosis therapie  ©  2009 - 2023 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Bruistensingel 100,
5232 AC ’s-Hertogenbosch
Tel: 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.