Psychose behandelen zonder medicijnen

Je hoort stemmen en/of hebt gevoelens die niet van jou zijn. Er zijn veel mensen die al een leven lang last hebben van stemmen en soms zelfs het gevoel hebben dat ze niet alleen in hun lichaam wonen. Vaak is het iets vriendelijks en geeft de 'ander' alleen maar "goede" raad. Daar lijkt niets mis mee, maar het kan ook verkeerd uitpakken als de 'adviezen' letterlijk worden opgevolgd. Bij sommige mensen neemt dit extreme vormen aan en dan verwoest de "stem" of "ander" letterlijk je leven. Steeds vaker zien we cliënten komen die dit krijgen als gevolg van Wiet, Ayahuaska of spacecake. De drugs zijn echt ook bij eenmalig gebruik niet veilig. Laat je niks wijsmaken. Het is echt spelen met vuur

Wat is een psychose?

In essentie is de psychose het logische gevolg van een biologische oplossing van een spanning die zich lang heeft opgehoopt en nu ineens tot ontlading komt. De kern van de spanning moet zich bevinden op twee gebieden. 

woman-565132  180

Ten eerste moet het te maken hebben met jezelf. Je kon zelf iets niet ondernemen en je wilde het echt heel graag. 

Ten tweede moet het te maken hebben met iemand om wie je veel geeft. Meestal is het je moeder of kind, of wat je als je kind (je bedrijf bijvoorbeeld) beschouwd. 

Als deze situatie lang duurt, dan gaat dit meestal ook gepaard met traumatische ervaringen. Deze veroorzaken een vriesreactie in je hersenen en lichaam. 

Fotolia 57194388 XS

De mens

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Paperback geel met rand

Boek StressRelease, De snelste manier. In onze webwinkel. Of ebook bij Bol.com

Stress Release in actie

Op het moment dat spanning afneemt en het probleem aan beide zijden van het verstand oplost, dan komt je in een psychose terecht. We maken ze vaak mee, maar niet zo heftig als degene die we vaak zien in de krant of waarvoor je opgenomen moet worden. Kleine spanningen op beide vlakken lossen meestal ook snel op. Een psychose is dus feitelijk geen ziekte of stoornis maar een logisch gevolg van een genezingsproces. Een reactie op een heel lange en heftige stress. 

De beide hersendelen reageren anders op stress. Het linkerdeel meer op het analytisch vlak en het rechterdeel meer gevoelsmatig en vanuit verbondenheid. Zo blijkt in de praktijk dat je op sommige mensen meer reageert vanuit je analytische kant en op anderen meer vanuit je gevoelskant. Een heftige ervaring met je moeder bijvoorbeeld zal je meer raken aan je gevoels- en rechterkant en een heftige ervaring met je vader meer aan je analytische linkerkant. Als je ouders gaan scheiden geeft dat spanning aan beide kanten van je hersenen. Als je de spanning oplost aan beide zijden dan zal je je mogelijk verward voelen of, in uitzonderlijke gevallen, zal je in een psychose raken. Het is maar hoe sterk de spanning in je hersenen is opgebouwd en hoe goed je het loslaat.  

In de hersenen zal vocht ontstaan op de plaats waar de spanning zich ontlaadt. Net als je je arm stoot en daar een bult, een zwelling ontstaat, zal dit ook bij je hersenen gebeuren. De zwelling komt altijd als de klap voorbij is. Je krijgt dan heel lokaal hoofdpijn.  

In uitzonderlijke gevallen loopt de spanning jaren op en komt de oplossing heel plotseling op. Dan heb je grote kans op een psychose. Normaal gesproken duurt dit hoogstens 15 minuten behalve als je meteen weer een schokkende ervaring opdoet en je daardoor weer verlamd voelt. Dan herhaalt het proces zich en kan je in de psychose blijven hangen. 

Medicatie heeft de bedoeling om mensen rustig (verlamd) te houden. Met als gevolg dat ze niet uit deze situatie komen. Het goede er aan is, ze zorgen dat je niet de verkeerde dingen doet. Het is dus niet aan te raden om er zomaar mee te stoppen bijvoorbeeld. In overleg met je psychiater kan je dat weer wel proberen. Maar de kern van de stress moet ontladen worden omdat het proces zich anders steeds blijft herhalen. 

Een voorbeeld van hoe je psychotisch wordt.

Een jongeman is verliefd en hij wil graag een relatie met een meisje (voor zichzelf belangrijk). Maar de hele familie (zijn moeder vooral) is erop tegen. De verliefdheid gaat niet over en hij spreekt stiekem af, dit gaat jaren zo door. Op een dag besluit hij om tegen alle weerstand in, het toch te vertellen aan zijn familie en hij verwacht veel weerstand. 

In eerste instantie is iedereen boos op hem. De volgende dag is iedereen plotseling van mening veranderd. Iedereen wenst hem veel succes met zijn geliefde. Alsof er helemaal niets aan de hand is geweest. 

Drie dagen later is hij ineens psychotisch. En niemand begrijpt waarom. Afhankelijk van hoeveel spanning er zich heeft opgebouwd in de hersenen van de jongeman kan de psychose binnen enkele minuten over zijn. Wanneer er veel spanning is opgebouwd blijft de psychose wat langer aanhouden. De reactie van de omgeving is dan van cruciaal belang. Reageert men met angst en controle, dan verergert de zaak aanzienlijk en is herstel moeilijker. De vertrouwensband tussen moeder en zoon is dan zeer ernstig beschadigd en dit heeft direct ook veel invloed op het verloop van de ziekte.

Mijn ervaring met psychose.

Mijn ervaring met een broer die psychotisch was, heeft mij geleerd dat als je maar rustig blijft en meepraat, het meestal na een uur weer zakt en de psychose verdwijnt. Helaas zonder de juiste oplossing kwam het weer terug. Dit was een proces van komen en gaan heeft zich jaren voortgesleept. Ik wist toen nog niet hoe ik het met hem kon oplossen. 

Na circa 30 jaar in een inrichting gezeten te hebben is hij uiteindelijk overleden aan heel veel medicijnen per dag en botontkalking. De botontkalking wordt veroorzaakt door de anti-psychotica die hij kreeg. Hij wilde het ook niet meer oplossen. Hij zei: ”Wat moet ik buiten de inrichting doen? Mijn vrouw krijg ik niet terug. Werken kan ik niet. Ik kom alleen te zitten op een flat met vijf kratten bier”. 

Toen besefte ik dat er niet alleen een armoede-val is maar ook een psychiatrie-val. Eenmaal daarin gekomen, dan is het heel moeilijk om je aan de greep van de „dokter” te onttrekken. 

De oorzaak van zijn denken is de medicatie geweest. Door de medicatie gaan je lange zenuwcellen kapot en kan je niet meer vooruit denken, niet meer plannen. Je wordt achterdochtiger en je beseft dat je niet meer kan denken. Het is de meest walgelijke gevangenis ooit bedacht. Na iedere dosis gaan je hersenen een beetje meer kapot. Als je ermee ophoudt dan komt alles terug in hevige mate. Mensen die oxazepam of andere “pammetjes” slikken melden altijd hetzelfde: "Als ik het niet op tijd inneem dan word ik heel gespannen en nerveus. Veel meer dan ik voorheen had!". Gevolg is dat de meeste mensen snel weer teruggrijpen op de "medicatie”. 

Medicatie is niet verslavend?

Op veel websites van doktoren en farmaceuten komen we de teksten tegen dat anti-depressiva en anti-psychotica niet verslavend zijn. Zelfs de bijsluiter vermeld het expliciet. Dit is woordelijk juist. Je hebt niet de behoefte om er meer van in te nemen. Maar zuurstof is ook niet verslavend. Als ik minder zuurstof binnen krijg dan krijg ik het toch echt heel benauwd en voel ik me heel beroerd. Met deze middelen is het voor (naar mijn eigen schatting) 25-40% van de mensen precies hetzelfde. Ze worden er heel beroerd van als ze minderen. Dus het maakt je heel erg afhankelijk. 

Hieronder vind je een filmpje van de BBC over Seroxat/ Paroxitine. 

Een vrouw die probeert van deze medicijnen te komen. In mijn praktijk kom ik dit probleem ook tegen en heel langzaam wordt duidelijker hoe je wel kan afbouwen. Sommige mensen die paroxitine beginnen te slikken, krijgen onmiddelijk zelfmoordneigingen. Anderen die er mee willen stoppen (bij de laatste 5 mg) krijgen dan zelfmoordgedachten. De psychiater vertelt je dat niet of hij zegt dat hij het nog nooit in de praktijk heeft gezien. Jij bent écht de eerste. Als ik in mijn “kleine” praktijk al veel mensen tegenkom met deze ervaringen, hoeveel moeten er dan bij de psychiaters zijn? 

Het is buitengewoon vreemd dat dit soort middelen nog steeds simpel voorgeschreven wordt.

Meestal wordt de combinatie van een anti-psychoticum met een anti-depressivum  voorgeschreven. Het anti-depressie middel maakt je hersenen een beetje stuk net als heroine en cocaine dat doet. Omdat je daar op termijn psychotisch van wordt, schrijven ze later een anti-psychoticum voor. En zo wordt je nog dieper de ellende in getrokken. Bij Tros radar hebben ze daar al een uitzending over gemaakt. 

De uitzending van Tros Radar over anti-depressiva. UITZENDING scroll door naar 9.50 minuten voor het begin. 

Enkele hoofdpunten uit de uitzending:

1. Het is een 60 jaar oude leugen dat je stofjes mist in je hoofd. Zoals de professor het zo mooi verwoord: Ik snap niet dat jullie daar nog intrappen! Als je alcohol drinkt ben je vrolijk, dan mis je toch ook geen alcohol in je hoofd? 

2. De psychiaters weten dat het een onzin verhaal is maar schrijven het toch voor. Ze hebben ook geen andere keuze. Het is of dit of je gaat hele gekke dingen doen die gevaarlijk zijn. Dat is ook geen doen. 

3. 1.1 miljoen mensen slikken antidepressiva terwijl de werking slopend is voor je geest. Nieuwe markten zijn burn-out en straks alzheimer (dit schreef ik in 2009 en nu hebben we een golf aan alzheimer op jonge leeftijd). 

4. Het werkt alleen bij heel ernstige depressieve mensen en dan nog maar 5% verbetering. In de natuurkunde is 4% gewoon ruis. Geen effect. 

De door mij gebruikte Operix® methode werkt heel effectief en natuurlijk. Als de angsten en spanningen eenmaal uit je lichaam zijn verwijderd, dan geeft dat een gevoel van HEEL zijn. Eindelijk thuisgekomen en rust. 

De medicatie verstoord je emotionele systeem en daardoor voel je niet goed wat er in je lichaam gebeurt. Vooral de ontlading van de pijn is geblokkeerd. De spanning ineens losmaken gaat niet. Dan komen alle spanningen en emoties er ineens uit. Door onze nieuwe methode Operx® Mental Release slaan we de emotionele weg over. Dat gaat veel sneller en effectiever.

Daarnaast gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. StressRelease. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan een roofdier.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Stress Release in actie

2. Educatie. Je krijgt les in hoe werken trauma’s en ziekte en genezing. Vier jaar psychologie op een A4.

3. Mentaal. Al die gedachten die steeds maar terugkomen, zetten we uit met Operix® Mental Release. 

4. Spiritueel. Begrip en inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven. Waar kies je voor en waarom?

5. Somatisch. De spanning in je zenuwen trek je zelf eruit en je herstelt je eigen kracht. Operix ® Energy Release

6. Actie. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.

Operix® is een compleet systeem om je hele brein optimaal te laten functioneren.

Gnosis therapie  ©  2009 - 2023 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Bruistensingel 100,
5232 AC ’s-Hertogenbosch
Tel: 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.