Verslaafd

Verslavingen zijn er op veel gebieden: alcohol, drugs, anti-psychotica en depressiva, slaap- en kalmeringsmiddelen, gokken etc.

Gokverslaafd

Gokken

De oplossing

De enige die kan zorgen dat je je weer beter voelt, ben je zelf. Het praten over je verdriet en pijn kan al enigszins verlichting geven. Als je dat kunt ben je al een stap op weg naar de oplossing. We zien dat veel mensen geblokkeerd zijn en het moeilijk vinden om te voelen of om te verwoorden wat ze voelen. 

Daarnaast is het belangrijk om je pijn op te lossen. Dat doen we door te gaan voelen waar je pijn zit en te kijken hoe het ooit is ontstaan. 

Dat betekent niet 

dat u deze pijn

 of deze trauma’s

 weer moet gaan doorleven. 

conflict

Je zult het even voelen, maar vervolgens zie je waar het vandaan komt. Onder begeleiding kan je de pijn teruggeven met begrip en inzicht. Ik help je daarbij zodat je makkelijker tot inzichten komt. Als je in de toekomst in een vergelijkbare situatie komt, blijf je kalm omdat je de situatie nu helemaal doorziet. 

Als je je pijn, angsten en verdriet oplost

is er geen reden meer 

om je te verdoven 

met welk middel dan ook. 

injecting-519389  180

Oorzaken van verslaving

Aan problemen met alcohol, drugs of gokken liggen vaak langdurige problemen ten grondslag. Vaak hebben deze problemen een oorsprong in je jeugd. Naast misbruik en mishandeling zien we ook een grote groep mensen die geen emotionele band met hun vader of moeder hebben opgebouwd. Je ouder was er wel, maar was niet in staat om liefdevol naar je te zijn. 

Bij deze gezinnen lijkt er op het eerste gezicht niets opvallends aan de hand. Voor de buitenwereld is het een normaal gezin. Maar kinderen ervaren vaak een gevoel van eenzaamheid. Er is geen openheid en warmte om problemen bespreekbaar te maken. Het kind leidt zijn eigen leven. Het aantal gezinnen waarin deze problematiek speelt, is veel groter dan over het algemeen wordt gedacht.

De gangbare aanpak, iemand laten ontwennen, heeft maar weinig effect. Negen maanden later staan ze weer bij dezelfde ontwenningskliniek.

Fun Medical MGD©


Ontstaan van verslaving

Problemen met verslavende middelen ontstaan sluimerend. We zijn in Nederland vertrouwd met alcohol, drugs en slaap- en kalmeringsmiddelen. We zien het om ons heen en het is gemakkelijk te verkrijgen. Sterker nog, het is heel normaal om alcohol te drinken. Mensen vinden het eerder vreemd als je geen alcohol drinkt! Kortom het begin is snel gemaakt. Onderzoek heeft allang laten zien dat mensen die geen alcohol drinken gelukkiger en gezonder zijn en langer leven. Met alcohol leef je dus korter, heb je meer lichamelijke klachten.

file0001981724382

Vaak zien we dat de dieper liggende oorzaken al bij het begin van het gebruik aanwezig waren, maar daar was men zich niet zo van bewust. Als er later problemen bij komen, zoals ontslag, problemen op school, echtscheiding e.d. wordt het gebruik steeds groter. 

Op een dag realiseer je je dat je drank of een joint nodig hebt om te kunnen ontspannen of te functioneren. Een ontluisterend besef en je probeert het dan ook hardnekkig te ontkennen. "Nee hoor, ik kan makkelijk zonder". Deze ontkenning wordt enerzijds veroorzaakt door de angst om te veranderen. 

Anderzijds heeft het ook te maken met de manier waarop tegen verslaving wordt aangekeken: je hebt het zelf veroorzaakt. Als iemand al de moed heeft om zijn probleem te erkennen, reageert de buitenwereld vaak met de opmerking dat je daarvoor behandeld kunt worden. Alsof iemand anders je weer even beter maakt. 

De oorzaken moeten aangepakt worden 

anders werkt het echt niet.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Boek StressRelease, De snelste manier. In onze webwinkel. 

Het E-book kan je bij Bol.com bestellen

Stress Release in actie

Verslaafd aan medicatie?

We komen steeds meer mensen tegen in de praktijk die verslaafd zijn aan medicatie. Soms krijgen kinderen van 12, 13 of 14 jaar anti-psychotica of anti-depressiva voorgeschreven. Alsof het snoepjes zijn die het nare gevoel van het leven wel even oplossen. 

Totaal onverantwoord gedrag! 

De psychiatrie is de veroorzaker 

van honderd-duizenden verslaafden! 

De huisarts geeft het.

Stethoscope 3

De verslavingszorg maakte de 250,000 gebruikers verslaafd aan methadon en nu beginnen de medici ook al. Als de medicijnverslaafden de weg naar onze prakijk hebben gevonden zijn ze meestal twintig jaar of ouder. Het ontwennen aan deze zeer verslavende middelen is heel zwaar. Maar het blijven slikken van de medicatie maakt sommige mensen totaal willoos en het leven biedt geen uitdaging meer.

De weg om de medicijnen af te bouwen is moeizaam maar is wel te doen. Daarna gaan de mensen de schade weer een beetje inhalen, eindelijk eens echt leven en ervaren dat het al die tijd echt wel zonder had gemogen. 

Waar het onbegrensde vertrouwen van ouders in de medische „wetenschap” vandaan komt weet ik niet. 

file0001828278912

De dokter dekt zich juridisch in, alles wetenschappelijk onderzocht. 

Vaak zien we dat één of beide ouders ook medicatie gebruiken. Dan is de drempel om medicatie aan je kind te geven niet zo hoog meer. Maar een kind is een uniek persoon en hij of zij heeft soms iemand nodig om mee te praten. Vind je jezelf niet zo geschikt dan kun je iemand, een vertrouwd persoon voor je kind of een therapeut, inschakelen bij wie je een goed gevoel hebt. 

Pillen zijn geen oplossing.

Marktwerking

Een kleine greep uit de ervaringen die ik hoor en lees van mensen die in de gezondheidszorg werken en er genoeg van hebben.

"We moeten verplicht iedere client doorsturen naar de psychiater, want dat brengt dan meer op voor de organisatie.” Anoniem.  

Business as usual

De markt is alleen maar bezig met de grote groep mensen die men niet weet te bereiken. "We bereiken maar 2 % van de mensen met een verslaving of psychisch probleem! Allemaal aan de pillen is heel winstgevend.  Anoniem.

"De pot van het Ziekenfonds is oneindig diep. Zolang de overheid medici ziet als een onderdeel van het bruto nationaal product zal geen enkele politicus zich druk maken over jouw „leven”.” Anoniem. 

"Op dit moment wordt er al meer dan 20% van al hetgeen dat verdiend wordt in Nederland, gegenereerd uit ZIEKE mensen. Mensen met klachten en ziekten die chronisch zijn (nu vier miljoen en dat worden er in de toekomst acht miljoen) en die niet te genezen zijn. Mensen gaan langzaam dood. Dat verdient beter.” Anoniem. 

20 % van het Bruto Nationaal Product wordt verdiend met Gezondheidszorg! Dat zijn ZIEKE mensen….

We zijn bijna het rijkste land ter wereld en maar vrijwel iedereen verslaafd aan alcohol, medicatie, drugs of medicijnen. 

In Nederland gebruiken 1 miljoen mensen anti-depressiva. 

In Nederland gebruiken 800.000 mensen drugs in de coffeeshop

In Nederland gebruiken 1 miljoen mensen elke dag of elke twee dagen alcohol. Ze zijn verslaafd of ze het nu weten of niet. Even sporten en na afloop een biertje. "Hoezo één biertje? Ik kan er makkelijk 20 hebben". Daag deze sportievelingen maar eens uit: Als je 3 dagen geen alcohol op hebt, dan krijg je van mij €100,-. Geen enkele alcoholverslaafde die het waar kan maken. 

In Nederland zijn er jaarlijks circa 800.000 mensen met een burnout. Zij zijn psychisch helemaal op.

Anti-depressiva en psychotica veroorzaken Alzheimer en dementie! (het is een explosie aan het worden)

Anti-depressiva en psychotisch veroorzaken op termijn dementie en alzheimer, deze middelen maken de hersenen kapot. De kans dat je de farmaceuten dan gaat aanklagen is heel klein omdat je situaties niet meer kan overzien en doorzien. Je kunt geen planningen meer maken. En de medicatie zal nog steeds aan mensen worden voorgeschreven.

file0001911591111

De arts, psychiater dan:

Is die echt bezig met je te genezen? Heeft die zich echt verdiept in de chemische werking van hetgeen hij voorschrijft? Of verschuilt die zich achter de „wetenschap” en het „onderzoek” naar de effectiviteit van het medicijn? Dat je los komt van een angst of depressie kan wel eens een heel andere oorzaak hebben dan het fabeltje van de industrie. Niemand kan de chemische sporen onderzoeken in de hersenen en daar komt nog bij, welke hersens stonden model voor een goede werking? Zijn er dan nog hersens die „normaal” werken?

Ruim de pijn en angst op. 

Zo moeilijk is het echt niet. 

Gnosis therapie  ©  2009 - 2023 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Bruistensingel 100,
5232 AC ’s-Hertogenbosch
Tel: 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.