Lichaam

Fotolia 61560711 XS

Het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam is fantastisch en perfect gemaakt. Alle onderdelen werken synchroon met elkaar samen en, of er nu 100 miljoen of 100 miljard bacteriën en virussen zijn, het wordt allemaal zonder enig gezag buiten de deur gehouden. De wetenschap mag dan al veel ontdekt hebben, hoe de aansturing precies werkt en hoe alles samenwerkt is en blijft een raadsel. We zijn absoluut niet in staat om een machine te maken die ook maar in de buurt van dit systeem komt wat betreft complexiteit en vernuft. Laten we daarom eens kijken naar wat we ervan kunnen leren.

Je verstand
In Je hoofd komen alle zenuwen samen. De zenuwbanen transporteren energie en brengen dit dus naar je hoofd. Je hoofd controleert een groot deel van je handelen. Het brein werkt feilloos, al zeggen sommige wetenschappers dat het meer werkt volgens een snelle - ruwe manier. Maar voor zover wij hebben ontdekt is er met het brein niets mis. Het maakt alle berekeningen perfect, maar doordat er ervaringen zijn die je in het verleden hebben geblokkeerd, wordt het brein op een dwaalspoor gezet. 

Het verstand gaat dan actie nemen op zaken die er niet werkelijk meer zijn. Het gevolg van deze acties is dat er meer energie wordt gestuurd waar dat niet noodzakelijk is en dit heeft weer een lawine van verkeerde reacties tot gevolg. Dankzij het zeer robuuste lichaam zijn wij in staat met deze verkeerde impulsen te leven en te functioneren. Totdat het uiteindelijk een keer mis gaat. 

Als je er even bij stilstaat dan krijg je enorm veel respect voor je lichaam. Hoe die het voor elkaar krijgt om zo veel ellende op te vangen is een wonder.

Interpretaties van het verstand.

De verkeerde interpretaties van het verstand zijn niet de schuld van de hersenen, maar van je onbewustzijn van wat een traumatische ervaring met je doet. Vooral de „schaar” beweging is niet te verwerken voor een verstand. Iemand die je volledig vertrouwd, valt je aan. Dan gaat het verstand op tilt. 

Je verstand doet precies waarvoor het is gemaakt. Actie nemen op de signalen van je lichaam en proberen deze in balans te houden als daar een reden voor is. 

De natuurkundige wetten - de wetenschap. 

Deze traumatische ervaringen zijn waarneembaar met apparatuur. Je kan het zien in de hersenen. Op sommige plaatsen in de hersenen is veel meer signaal aanwezig op het moment dat je iemand confronteert met de ervaring. 

Het effect van het opheffen van de traumatische ervaring is ook goed waarneembaar. Als er iets heel lang onder stress heeft gestaan dan zal je zelfs even hoofdpijn krijgen op die plek. Er lost iets op. Daarna, ben je niet meer gevoelig voor de ervaring. En als bonus van de natuur krijg je er meer hersencellen voor terug. 

Uiteindelijk verandert daarmee je leven, maar de ander reageert ook anders op je. Blijkbaar is je uitstraling dusdanig veranderd dat er effecten optreden in je omgeving. Als jij niet meer in angst zit, dan zal de ander ook niet meer op je reageren vanuit angst of macht. Angst en macht zijn in balans met elkaar. 

Zolang je maar positief en wijs blijft, zijn de effecten ook positief. Er is dus een duidelijke oorzaak en gevolg situatie, de wetten zijn ook bekend geworden. Het hele proces van het ontstaan van een traumatische ervaring is terug te lezen tot aan het begin toen nog niemand dacht aan de gevolgen. 

Gnosis therapie  ©  2009 - 2023 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Bruistensingel 100,
5232 AC ’s-Hertogenbosch
Tel: 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.