Flexibel

Als je flexibel bent (op het werk als wel privé) dan ben je bereid je aan te passen aan de veranderde omstandigheden. Om flexibel te kunnen zijn moet je je goed voelen, genoeg ruimte in je hoofd hebben, voldoende energie hebben. Wanneer je dat niet hebt zul je veel moeite en weerstand hebben om je aan te passen aan de nieuwe situatie. Waar komt deze weerstand vandaan en hoe lossen we deze weerstand op?

Met Gnosis therapie gaan we op zoek naar de achterliggende oorzaak van de weerstand en lossen we het op.

Flexibel

Voorbeeld 1

Gerard is moe. Hij slaapt slecht en piekert veel. Er speelt privé van alles in zijn leven waar hij zich zorgen over maakt. Daardoor wordt hij 's nacht rond vier uur wakker, ligt dan te woelen om net voordat de wekker gaat weer in slaap te vallen. 

In zijn baan wordt van hem verwacht dat hij snel inspeelt op steeds veranderende omstandigheden. Hij moet flexibel zijn. Nu hij zo moe is lukt hem dat niet goed en gaat hij zich zorgen maken over of hij zijn werk nog wel goed doet. En daar ligt hij 's nachts ook weer wakker van.

Voorbeeld 2

Mabel vindt het moeilijk zich flexibel op te stellen in haar werk. Ze vindt het gemakkelijker om zich strak aan procedures en protocollen te houden. Eigenlijk is ze bang dat ze iets verkeerd zal doen, bang om haar baan te verliezen. 

Als kind moest ze zich ook aan de regels van haar ouders houden. Wanneer ze de grens opzocht, werd ze daarop verbaal gecorrigeerd. Mabel voelde zich dan heel slecht, heel klein. Na een aantal incidenten met haar ouders heeft ze zich bij de regels neergelegd.

Het gevoel dat ze als kind heeft ervaren komt omhoog wanneer haar baas haar aanspreekt op haar functioneren in haar werk. Dit kleinmakende gevoel belemmert haar in haar persoonlijke groei. Ze wil dit graag oplossen.


led circle green

Assertiviteit

Besluitvaardigheid

Flexibel

Inlevingsvermogen

Kwetsbaarheid

Loyaliteit

Ondernemend

Overwicht

Sociabiliteit

Zelfbeheersing

Zelfvertrouwen


Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.