Inlevingsvermogen

Inlevingsvermogen is het vermogen dat je je kan verplaatsen in het denken en gevoelens van een ander en houdt daar in je eigen gedrag rekening mee. 

Mensen die veel inlevingsvermogen hebben moeten hun eigen grenzen goed bewaken. Je bent snel geneigd om mee te lijden met iemand en in andermans problemen gezogen te worden. Waar ligt je grens? Hoe kan je iemand helpen zonder er zelf in ten onder te gaan?

Met Gnosis therapie gaan we uitzoeken waar voor jou de gezonde grens ligt, tot hoe ver laat je mensen bij je binnen, waar moet je stop zeggen zodat je goed voor jezelf zorgt. En wanneer je goed voor jezelf hebt gezorgd heb je weer meer energie om anderen te ondersteunen.

Voorbeeld inlevingsvermogen

Joost kan zich goed inleven in andere mensen. Dit is een mooie vaardigheid maar soms is zijn inlevingsvermogen te groot en verliest Joost zichzelf te veel in de emoties van bijvoorbeeld een collega. Joost weet dan niet meer zo goed waar zijn eigen ruimte ophoudt en waar die van een ander begint. Hij wil weten hoe hij zijn eigen grens kan bewaken, hoe hij in zijn eigen ruimte kan blijven en er toch voor iemand kan zijn die hem nodig heeft. 

led circle green

Assertiviteit

Besluitvaardigheid

Flexibel

Inlevingsvermogen

Kwetsbaarheid

Loyaliteit

Ondernemend

Overwicht

Sociabiliteit

Zelfbeheersing

Zelfvertrouwen

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.