Loyaliteit

Loyaal zijn aan je werkgever betekent dat je je gedrag afstemt op de doelen, behoeften en prioriteiten van het werk. Je houdt problemen binnenskamers en lost ze daar op. Naar klanten ben je altijd positief over het bedrijf.

Toch kan je in een loyaliteitsconflict zitten ook al laat je dat aan de buitenwereld niet zien. Je baas vraagt je over te werken, maar in je privéleven wordt ook op je aanwezigheid gerekend. Of je moet een probleem op een bepaalde manier oplossen, maar dat gaat in tegen je eigen waarden en normen. Hoe ga je hiermee om zonder klem te komen zitten tussen de vraag van je baas en je eigen waarden en normen. Hoe behoudt je je energie zodat je zowel op je werk als thuis goed kan functioneren?

Voorbeeld loyaliteit

Sally is moeder van drie kinderen en werkt 36 uur per week. Haar baan en carrière zijn belangrijk voor haar, ze wil graag onafhankelijk zijn. Haar man heeft ook een drukke baan, hij werkt gemiddeld 50 uur per week. Voor de uren die Sally en haar man  gezamenlijk werken hebben ze de opvang van de kinderen goed geregeld. Sally komt in een loyaliteitsconflict als ze moet overwerken, 's avonds moet vergaderen of een van de kinderen ziek is. Ze voelt zich verantwoordelijk voor haar taken op het werk maar ook heel verantwoordelijk voor haar kinderen. Telkens als deze situaties zich voordoen voelt Sally zich verscheurd.

led circle green

Assertiviteit

Besluitvaardigheid

Flexibel

Inlevingsvermogen

Kwetsbaarheid

Loyaliteit

Ondernemend

Overwicht

Sociabiliteit

Zelfbeheersing

Zelfvertrouwen

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.