Burnout Den Bosch

Als je een burnout hebt voel je je uitgeput, je bent doorgegaan totdat je niet meer kon, het is een proces waarin je langdurig spanningen hebt opgebouwd. Je bent moe, je slaapt slecht, je bent prikkelbaar, komt vaker in conflicten op het werk maar ook thuis. Je bent veel gevoeliger voor geluid en drukte. De dingen die je voorheen altijd graag deed vermijd je nu, het kost je te veel energie. 

burnout-90345  180

Een burnout is een uitputtingsreactie van het lichaam en de geest. Deze uitputting wordt veroorzaakt door hoge werkdruk en -stress, maar kan ook (mede) ontstaan door langdurige spanningen in de privésfeer. Door langdurige geestelijke overbelasting van een persoon kan een lichamelijke en geestelijke uitputting ontstaan. Deze overbelasting kan op het werk plaatsvinden door hoge werkdruk, hoge kwaliteitseisen, spanningen op de afdelingen of onvoldoende afstemming tussen mens en werk. Maar ook persoonlijke problemen zoals relatie- en/of gezinsproblemen kunnen een burnout veroorzaken. 

Neem contact op

De behandeling is er op gericht om de spanningen te verminderen en bewuster te worden van jezelf. We gaan op zoek naar patronen in je gedrag, we gaan op zoek naar je gevoelens bij situaties die je kunnen helpen om eerder in te grijpen in stressvolle situaties. 

De patronen leer je herkennen en je wordt bewust van deze patronen. Wanneer je begrijpt waarom je in deze patronen leeft kun je ze gaan veranderen. Door beter te gaan luisteren naar de signalen die je lichaam geeft in stressvolle situatie, kun je eerder je grens aangeven, eerder stoppen met stress opbouwen. Daarnaast geven we je een drietal oefeningen om stress die je in je dagelijkse leven opbouwt eenvoudig te ontladen, we leren je te luisteren naar je lichaam en op een goede manier je grenzen aan te geven.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Boek StressRelease, De snelste manier. In onze webwinkel.

Stress Release in actie

Ben jij jezelf?

Soms sta je op een punt in je leven dat je niet meer weet wie je nu eigenlijk bent en wat je wilt. Je bent onzeker over jezelf, je weet niet meer waar je grenzen liggen. Je hebt misschien wel een masker op om je zelf een houding te geven om te overleven. In onze maatschappij wordt heel veel gevraagd van mensen, op het werk maar ook privé. Veel mensen zijn geneigd om altijd maar ja te zeggen als hen iets gevraagd wordt. Zonder zich af te vragen of het wel goed voor henzelf is. Je bent bang om nee te zeggen want dat schaadt de relatie met de ander, je baas, je partner, je vader of moeder, je vrienden, je kind etc. Je geeft jezelf helemaal leeg met als gevolg dat je overspannen raakt. Je hebt geen energie meer en zelfs de dingen die je altijd het leukste vond om te doen zijn te veel voor je. 

Hoe zeg je Nee…?

Als je je zo voelt is het echt de hoogste tijd om te leren je grenzen te voelen en aan te geven. Waar voel je je grens, waar zit dat in je lichaam. Wat voor gevoel geeft dat? En wat zit erachter dat jij die grens niet voelt of dat je eraan voorbij gaat? We gaan met de Gnosis therapie dit probleem aanpakken en daarna leer ik je hoe je assertief in het leven kan staan. Hoe zeg je nee, hoe geef je mensen op een goede manier feedback op hun handelen en hoe dat goed voelt voor jou. Je gaat weer ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt in het leven zodat je weer je eigen keuzes maakt en niet alleen maar doet wat een ander je vraagt. Je wordt weer jezelf, je wordt weer authentiek. Je gaat ervaren dat je echt nee mag zeggen en dat het  geaccepteerd wordt. 

Je zult in je lichaam voelen dat je een heleboel spanning hebt opgebouwd. Deze spanning is zo aanwezig en zo hoog opgebouwd dat je andere dingen niet meer voelt. Om je grenzen weer te kunnen voelen moet die spanning uit je lichaam. Door en drietal oefeningen te doen en daardoor de spanning te ontladen verdwijnen blokkades uit je lichaam en gaat de energie weer stromen. En als mensen iets van je willen wat jij niet wilt dan voel je dat in je lichaam. Daar ligt je grens. En stapje voor stapje wordt je weer jezelf.

Ruimte geven aan jezelf

relaxing boom

Jezelf worden...?

Het gaat stapje voor stapje

Soms loop je tegen jezelf aan, zit je jezelf in de weg. Waar komen die gevoelens van frustratie vandaan? En hoe kom ik er vanaf? Met Gnosis therapie kan je stap voor stap problemen in je leven opruimen, met een drietal oefeningen kan je je energie in je lichaam weer beter laten stromen. Je heft blokkades in je lichaam op, je geeft weer ruimte aan en in jezelf. En doordat je die ruimte weer voelt is het veel makkelijker om je kinderen en je partner ruimte te geven om hun eigen ontwikkeling door te gaan, zonder dat je de verbinding met elkaar verliest.

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.