Ambitieus

Ambitieuze mensen:

  • stellen zichzelf duidelijke doelen
  • houden niet van stilzitten
  • willen professionals worden en doen daar veel moeite voor
  • verwachten erkenning
  • zijn vernieuwend

Niet iedereen is ambitieus en dat hoeft ook niet. Het gaat veel meer om dat je goed in je vel zit, dichtbij jezelf bent en energie hebt om de dingen te doen die je wilt doen.

Wil je dichterbij jezelf komen en de dingen gaan doen die bij jou passen? Met Gnosis therapie ruimen we de blokkades in je lichaam op zodat je energie weer stroomt, je creativiteit weer toeneemt. Je weet weer beter wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Als je eenmaal weer op jouw goede weg zit ga je vanzelf de dingen doen die bij je horen je hebt meer energie en je krijgt meer energie van de dingen die je doet.

Voorbeeld ambitieus

Maarten wil graag hogerop komen in het bedrijf waar hij werkt. Hij heeft zijn werkgever al een aantal keer gevraagd of hij een opleiding of een cursus mocht gaan volgen, maar iedere keer had zijn werkgever een aannemelijke reden om dit niet toe te kennen. Maarten laat het een tijd rusten. Opeens ziet hij een opleiding die heel goed bij zijn gewenste ontwikkeling past. Hij besluit nogmaals zijn werkgever te vragen deze opleiding voor hem te betalen, maar in zijn achterhoofd houdt hij er al rekening mee dat het afgewezen zal worden. Maarten besluit alle voor- en nadelen gedetailleerd op papier te zetten. Daarnaast gaat hij polsen wat zijn collega's en andere leidinggevenden van deze opleiding vinden en wil hij van hen weten hoe zij zijn kansen inschatten. Met al deze informatie en steun van collega's gaat hij het gesprek met zijn leidinggevende aan. 

Twee mogelijke uitkomsten van het gesprek:

  1. De werkgever gunt Maarten de opleiding. Maarten voelt zich opgelucht en blij. Maarten is er nu van overtuigd dat zijn werkgever een positief beeld van hem heeft.
  2. De werkgever gunt Maarten de opleiding niet (en dat kan door verschillende redenen zijn, waarschijnlijk niet eens een persoonlijke reden). Omdat de werkgever de opleiding heeft geweigerd, kan het zelfvertrouwen van Maarten een deuk hebben opgelopen en gelooft hij niet meer in zijn eigen ambities. Maarten is boos op zijn werkgever, hij gaat twijfelen aan zijn eigen capaciteiten. Maarten gaat piekeren en vraagt zich af waarom zijn verzoeken steeds worden geweigerd, 's nachts ligt hij wakker en ligt dan te piekeren. Maarten vindt het moeilijk zijn ambitie weer op te pakken. 
led circle orange

Durf

Ambitieus

Besluitvaardigheid

Doorzettingsvermogen

Durf

Flexibel

Kwetsbaarheid

Ondernemend

Sociabiliteit

Verbeeldingskracht

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.