Verbeeldingskracht

Verbeeldingskracht is het vermogen om je een voorstelling te kunnen maken van iets dat nog niet bestaat. Verbeeldingskracht is een van de basisvaardigheden van creativiteit, out of the box denken, innovativiteit en vernieuwende ideeën.

Verbeeldingskracht zit niet in je hoofd of in je denken, maar in je gevoel. Als je dichtbij jezelf bent zal je energie stromen, je zit in je gevoel. Daar zitten de beste ideeën, die schieten je ineens te binnen. Daar hebben je hersenen niet aan meegeholpen (behalve het onder woorden brengen van het idee).

Heb je moeite om in dat gevoel te komen zodat je in de flow komt en je verbeeldingskracht gaat stromen? Dan zit je waarschijnlijk voortdurend in je hoofd, ben je alleen bezig met verstandelijk dingen te benaderen. Met Gnosis therapie gaan we je weer leren hoe je in je gevoel komt, hoe je je denken even uitschakelt. Leer jezelf in de flow te gaan zitten.....

Voorbeeld verbeeldingskracht

Freek had als kind al veel verbeeldingskracht. In zijn spel fantaseerde hij hele verhalen en kon hij zich altijd goed vermaken, zowel alleen als met andere kinderen.

Freek is nu getrouwd en heeft twee kinderen. Financieel loopt het niet op rolletjes en een van zijn kinderen heeft problemen op school. Freek is continu aan het piekeren. Hij slaapt slecht en is erg moe. Zijn huidige problemen blokkeren zijn verbeeldingskracht die hij zo hard nodig heeft om zijn werk als ontwerper goed te kunnen uitvoeren.

led circle orange

Durf

Ambitieus

Besluitvaardigheid

Doorzettingsvermogen

Durf

Flexibel

Kwetsbaarheid

Ondernemend

Sociabiliteit

Verbeeldingskracht

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.