Energiek

Een energiek persoon is iemand die een goed uithoudingsvermogen heeft, lange tijd achter elkaar kan presteren. Het is een levenslustig persoon die naast het werk nog allerlei andere activiteiten heeft en deze met veel plezier doet zonder uitgeput te raken. Sterker nog: hij krijgt er energie van, hij zit in de flow.

Het kan goed zijn dat jij deze energieke persoonlijkheid niet bent of dat je doet alsof je heel energiek bent. Het gevolg kan zijn dat je over je grenzen gaat. Door langdurig te veel van jezelf te vragen kan je in een burnout raken.

Hoe komt het dat je een gebrek aan energie hebt? Wat zorgt voor een blokkade in je energiestroom? Hoe komt het dat je je anders voordoet dan je werkelijk bent? Waarom ben je van je kern afgeweken?

Met Gnosis therapie gaan we op zoek naar de oorzaak van je verminderde energie en gaan we op zoek naar je ware zelf. We lossen blokkades op zodat de energie weer stroomt en leren je assertief te zijn.

Voorbeeld energiek

Arjan is altijd een initiatiefrijk persoon geweest. Samen met twee anderen heeft hij een bedrijf opgezet, waar ze gedrieën directeur van zijn. Na een aantal goede jaren waar ieder zijn aandeel en specialiteit goed kwijt kon in het bedrijf, merkt Arjan dat zijn ideeën niet meer in goede aarde vallen. Elke keer als hij een voorstel doet wordt het afgekeurd. Na een aantal tegenslagen merkt Arjan aan zichzelf minder energie te hebben om zich in te zetten voor het bedrijf. Als hij aan de orde stelt wat hij ervaart zeggen zijn mededirecteuren dat dit niet zo is. Arjan denkt dat het aan hem ligt en verzamelt al zijn energie om nogmaals een voorstel te doen. Ook dit voorstel wordt van de tafel geveegd en Arjan voelt zich niet gewaardeerd. Hij is boos en denkt dat zijn mededirecteuren van hem af willen. Hij denkt veel na om te achterhalen waar het probleem zit, slaapt slecht en piekert veel. Op dit moment is Arjan erg moe doordat hij veel aan zijn probleem denkt en slecht slaapt. Dat kan een langdurig proces zijn.

Als Arjan inziet waar zijn mededirecteuren op aansturen (ze willen Arjan niet meer als mededirecteur in het bedrijf om financiële redenen) begrijpt hij dat het tijd is om dit bedrijf los te laten. Dit begrip en inzicht brengt hem in de oplossingsfase, waarin hij weer moe wordt en weinig energie heeft. Deze fase is maar tijdelijk, hooguit een paar dagen en voelt als ziek zijn.

led circle yellow

Energie

Ambitieus

Bevlogenheid

Creativiteit

Doorzettingsvermogen

Energiek

Flexibel

Initiatief

Ondernemend

Overwicht

Verantwoordelijkheid

Verbeeldingskracht

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.