Initiatief

Initiatief is dat je uit eigen beweging actie onderneemt. Als je een kans of probleem ziet neem je zelf actie om de kans te verzilveren of om het probleem op te lossen. Als initiatiefrijke mensen kansen zien spelen ze daarop in en zijn creatief in het bedenken van oplossingen.

Om initiatief te kunnen tonen moet je goed in je vel zitten. Je moet energie hebben om initiatief te kunnen tonen. Wanneer je energie geblokkeerd is, zal je geen actie nemen op kansen die je ziet of initiatief nemen. Je zal afwachtend zijn en de acties van anderen over je heen laten komen. Je bent passief en ziet weinig kansen, je neemt geen beslissingen en maakt je makkelijk zorgen.

Waar is je energie geblokkeerd? Met Gnosis therapie gaan we op zoek naar je blokkades en gaan deze opruimen. Dan gaat je energie weer stromen zodat je beter functioneert en je werk en in je priveleven.

Voorbeeld initiatief nemen

Arjan is altijd een initiatiefrijk persoon geweest. Samen met twee anderen heeft hij een bedrijf opgezet, waar ze gedrieën directeur van zijn. Na een aantal goede jaren waar ieder zijn aandeel en specialiteit goed kwijt kon in het bedrijf, merkt Arjan dat zijn ideeën niet meer in goede aarde vallen. Elke keer als hij een voorstel doet wordt het afgekeurd. Na een aantal tegenslagen merkt Arjan aan zichzelf minder energie te hebben om zich in te zetten voor het bedrijf. Als hij aan de orde stelt wat hij ervaart zeggen zijn mededirecteuren dat dit niet zo is. Arjan denkt dat het aan hem ligt en verzamelt al zijn energie om nogmaals een voorstel te doen. Ook dit voorstel wordt van de tafel geveegd en Arjan voelt zich niet gewaardeerd. Hij is boos en denkt dat zijn mededirecteuren van hem af willen. Hij denkt veel na om te achterhalen waar het probleem zit, slaapt slecht en piekert veel. Op dit moment is Arjan erg moe doordat hij veel aan zijn probleem denkt en slecht slaapt. Dat kan een langdurig proces zijn.

Als Arjan inziet waar zijn mededirecteuren op aansturen (ze willen Arjan niet meer als mededirecteur in het bedrijf om financiële redenen) begrijpt hij dat het tijd is om dit bedrijf los te laten. Dit begrip en inzicht brengt hem in de oplossingsfase, waarin hij weer moe wordt en weinig energie heeft. Deze fase is maar tijdelijk, hooguit een paar dagen en voelt als ziek zijn.

led circle yellow

Energie

Ambitieus

Bevlogenheid

Creativiteit

Doorzettingsvermogen

Energiek

Flexibel

Initiatief

Ondernemend

Overwicht

Verantwoordelijkheid

Verbeeldingskracht

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.