Verantwoordelijkheid

Al je je verantwoordelijk voelt ben je je bewust van de taken die er binnen organisatie moeten worden gedaan. Je kan alleen maar verantwoordelijk zijn voor een taak in de organisatie als je controle hebt over het proces dat je moet doorlopen, inhoudelijke kennis hebt over dat wat je moet uitvoeren en ervaring hebt met dit soort taken.

Een te groot verantwoordelijkheidsgevoel kan je in de weg gaan zitten. Als je moeilijk dingen los kan laten, overal problemen ziet, krijg je te maken met veel stress wat kan leiden to een burnout. Ook je collega's kunnen last krijgen van je te grote verantwoordelijkheidsgevoelens als je kritisch wordt op hun werk. 

Als je weinig verantwoordelijkheidsgevoel hebt word je onverschillig. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van je werk.

Waar komt dat grote of dat gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel vandaan? Waar voel je dat in je lichaam zitten? We gaan met Gnosis therapie kijken wat daar achter zit en gaan het oplossen.

Voorbeeld verantwoordelijkheid

Je hebt als junior medewerker een project gekregen waar je projectleider van wordt. Je moet een planning maken en bedenken welke collega's je nodig hebt voor je input. Je begint met goede moed aan deze klus maar in de loop van de tijd blijkt dat je vastloopt. Je hebt het gevoel dat iedereen je laat aanmodderen, je probeert controle te krijgen op de planning maar je bent afhankelijk van anderen die hun eigen prioriteiten hebben. Omdat je nog niet zo lang werkt heb je niet voldoende vakkennis, maar ook niet voldoende kennis en ervaring op het gebied van een project leiden. Maar je voelt je wel erg verantwoordelijk omdat je die taak hebt gekregen. De combinatie van je verantwoordelijk voelen en het te kort aan kennis, ervaring en controle zal je heel onzeker maken, je vermoeien en als je niet duidelijk bij je leidinggevende aangeeft dit niet op deze manier aan te kunnen zal je misschien in een burnout raken.

led circle yellow

Energie

Ambitieus

Bevlogenheid

Creativiteit

Doorzettingsvermogen

Energiek

Flexibel

Initiatief

Ondernemend

Overwicht

Verantwoordelijkheid

Verbeeldingskracht

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.