Faalangst/spreekangst

Neem contact op

Het is erg lastig als je faalangst of spreekangst hebt. Het belemmert je in de dagelijkse omgang met mensen. Je hebt allerlei manieren gevonden om de confrontaties zo veel mogelijk te vermijden, maar af en toe sta je toch voor het blok. 

Waar komt je angst vandaan? 

Waar zit het in je lichaam en hoe ziet het er uit voor jou? 

We gaan op zoek naar de kern van je angst en gaan het met behulp van Gnosis therapie oplossen. Al de spanningen van de situaties waarin je geconfronteerd met je angsten werd zitten in je lichaam opgeslagen. Deze gaan we ontladen met de zesvoudige aanpak, zodat je een volgende keer in een zelfde soort situatie ontspannen kan reageren.

Meestal voelen mensen de faalangst of spreekangst op twee heel specifieke plaatsen in hun lichaam. De hals en de buik. De hals komt opzetten als je het gevoel hebt dat je dingen niet mag zeggen. De nekspieren gaan zich alvast schrapzetten om de “aanval” op te vangen. Je vat het dus op als een letterlijke aanval op je hals. Door eerst een eenvoudige oefening te doen die je laat ontspannen kunnen we daarna je spanning ontladen. Meestal komen er dan situaties naar boven die te maken hebben met pijnlijke ervaringen. Dus niet de presentatie van morgen maakt je zo gespannen, maar de presentatie van jaren geleden die misging of die op veel kritiek stootte. Later kan het zelfs zo zijn dat je helemaal gelijk had met je verhaal. Maar de anderen waren met meer en ze waren er nog niet aan toe. Jij hebt het opgevat als een gevaar en dus zet je je schrap. 

We gaan die oude ervaringen ontladen middels verschillende slimme technieken en daardoor kan je weer eenvoudiger je verhaal doen. Mocht je dan toch nog iets van spanning voelen, dan heb je meteen het gereedschap bij de hand om dat kleine beetje spanning er zelf snel en eenvoudig uit te halen. 

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

+ Boek Stress Release, De snelste manier. 

+ Gemakkelijk en snel toe te leren en toe te passen

+ Veel zinvolle informatie

+ Duidelijke uitleg met foto’s en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Boek StressRelease, De snelste manier. In onze webwinkel. 

Neem contact op


Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.