Authenticiteit

Iemand die authentiek is staat dichter bij zichzelf. Je bent trouw aan je eigen persoonlijkheid. Dit is de eigenschap die bij werkgevers hoog in het vaandel staat, als je dit bent zal je niet snel over je eigen grenzen gaan en burnout raken. Je weet wat je wilt en je bent verbonden met de mensen om je heen. Je loopt jezelf niet voorbij en je hebt respect voor je omgeving. Maar dat wil niet zeggen dat je niet productief bent, door je zelfvertrouwen en originaliteit zal je wel degelijk je werk goed doen.

Authenticiteit heeft heel veel met zelfvertrouwen te maken. Als je weinig zelfvertrouwen hebt sta je niet dicht bij jezelf en bij je niet authentiek. Wil je graag jezelf zijn, misschien moet je nog ontdekken of herontdekken wie je bent, dan kan je met Gnosis therapie op zoek gaan naar de blokkades die in je lichaam zitten die er voor zorgen dat je niet jezelf kan zijn. Er spelen allerlei programma's in jou die je bij je kern weghouden. Deze gaan we oplossen zodat je jezelf bent en dus authentiek wordt. Ben jij ook zo benieuwd wie je echt bent?

Voorbeeld authenticiteit 

Marijke is als kind erg onzeker. Ze wil graag gezien worden door haar ouders en op school. In haar klas zit een meisje en Marijke vindt haar erg stoer, ze wil ook zo zijn. Nadat ze het meisje goed heeft geobserveerd, gaat ze het gedrag van het meisje kopiëren. Na enige tijd heeft ze zich haar nieuwe rol al helemaal eigen gemaakt. Dit houdt ze heel lang vol, ze maakt met haar nieuwe ik nieuwe vriendinnen. Marijke volgt na de middelbare school een studie en gaat daarna een baan zoeken. Tijdens haar sollicitatie speelt ze nog steeds haar rol. Ze is zich al niet meer bewust dat ze een rol speelt, het is een gewoonte geworden. Ze spiegelt voor hoe ze is en wat ze goed kan, maar ergens van binnen is ze nog steeds heel onzeker. Ze wordt aangenomen en gaat met goede moed aan het werk. Ze pakt van allerlei klussen aan waarvan ze vindt dat ze die moet kunnen. Uiteindelijk wordt het haar te veel en krijgt ze een burnout.

Maar ook in haar relatie met haar vriend loopt het niet goed voor Marijke. Haar vriend Job is verliefd geworden op een stoere Marijke, de Marijke die haar rol speelt. Wanneer blijkt dat ze haar rol niet meer kan volhouden omdat de druk te groot wordt en zij niet authentiek kan reageren, blijft ze niet overeind staan in haar werk en in haar relatie. Om weer goed te kunnen functioneren in haar werk en in haar privé zal ze op zoek moeten gaan naar haar authenticiteit zodat ze vanuit haar kern kan gaan leven. 

led circle purple

Gevoel

Anticiperen

Authenticiteit

Betrokkenheid

Creativiteit

Inlevingsvermogen

Integriteit

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.