Betrokkenheid

Als je betrokken bent bij de organisatie waar je werkt, voel je je verbonden met de doelen van het bedrijf. Betrokkenheid is ook de mate waarin je je geïnspireerd voelt. Te veel betrokkenheid kan leiden tot een burnout. Je hecht namelijk meer belang aan het wel en wee van de organisatie en minder aan je zelf. Je raakt vervreemd van jezelf, je bent de verbinding met jezelf kwijt.

Je betrokkenheid bij een organisatie kan verminderen door reorganisaties, bezuinigingen, fusies of een veranderde visie op de uitvoering van het werk.

Of je nu te veel of te weinig betrokken bent bij de organisatie waar je werkt, in beide gevallen ben je de verbinding met jezelf gedeeltelijk kwijt geraakt. Om weer in je kracht te komen zal je deze verbinding weer moeten gaan vinden. Met Gnosis therapie gaan we op zoek naar de blokkades in je lichaam waardoor de energie niet meer goed kan stromen. Als deze zijn verwijderd ben je weer bij jezelf en ben je weer op een gezonde manier betrokken bij je werk. 

Voorbeeld betrokkenheid

Een lerares kreeg in groep 8 Mare in haar klas die een aantal autistische aandoeningen heeft. Mare heeft al jaren moeite met rekenen. Ze rekende volgens voorgaande leraren niet volgens de aanbevolen methode en dat was niet goed. Deze lerares daarentegen vroeg Mare te laten zien wat ze precies deed bij het uitrekenen van de som. Haar conclusie was dat de berekening en de uitkomst goed was, maar wel via een omweg. Maar als dat de manier was waarop Mare het begreep was dat geen probleem. Het zelfvertrouwen van Mare groeide met de dag. Vanaf groep 5 was duidelijk voor de ouders van Mare dat zij naar speciaal voortgezet onderwijs zou gaan, maar de lerares heeft in overleg met de ouders een heel ander advies gedaan. Mare zit nu al twee jaar op het gymnasium en presteert goed. Door de betrokkenheid van de lerares heeft Mare een veel betere kans gekregen voor haar toekomst.

led circle purple

Gevoel

Anticiperen

Authenticiteit

Betrokkenheid

Creativiteit

Inlevingsvermogen

Integriteit

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.