Integriteit

Integer handelen betekent dat je je werk nauwkeurig en zorgvuldig uitvoert. Daarbij houd je je verantwoordelijkheden en de geldende regels in acht. Als deze regels ontbreken handel je op moreel verantwoorde wijze. Je bent verantwoordelijk voor je eigen handelen en je bent aanspreekbaar op je gedrag. Anderen spreek jij aan op hun gedrag.

Integer is afgeleid van het latijnse woord integritas en betekent heelheid, intact zijn, eerlijkheid, fatsoen.

Heb je moeite met integer zijn? Hoe kom je weer dichter bij jezelf, bij je kern, zodat je weer heel bent en weer eerlijk kan zijn? Met Gnosis therapie gaan we op zoek naar de gebeurtenissen die er voor gezorgd hebben dat je van jezelf verwijderd bent geraakt, jezelf kwijt bent geraakt. Je maakt soms dingen in je leven mee die te veel pijn veroorzaken. Om de pijn niet in zijn volheid te voelen trekken mensen zichzelf terug, ze zitten niet meer echt in hun lichaam. Deze gebeurtenissen gaan we met Gnosis therie opnieuw bekijken en lossen het achterliggende probleem op zodat je weer dichter bij je kern komt.

Voorbeeld integriteit

Steven is inkoper bij een groot bedrijf. Hij heeft veel contacten met verschillende bedrijven waar hij producten inkoopt. Een van deze bedrijven belooft hem een reisje naar Rome als hij een grote order bij hun plaatst. Het bedrijf waar Steven voor werkt heeft vertrouwen in Steven gesteld dat hij zo goed mogelijk de belangen van hun bedrijf behartigd. De verleiding om op het voorstel in te gaan is groot. Steven is nog nooit eerder in Rome geweest. Een aantal mensen in zijn omgeving zeggen hem de reis aan te nemen, zo'n mooie kans mag hij niet laten liggen. Steven twijfelt en weet even niet wat hij moet doen. Na enige tijd besluit hij naar zijn gevoel te luisteren en niet in te gaan op het aanbod. Hij rapporteert het voorval aan zijn leidinggevende.

led circle purple

Gevoel

Anticiperen

Authenticiteit

Betrokkenheid

Creativiteit

Inlevingsvermogen

Integriteit

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.