Intuïtie

Intuïtie is het vermogen om snel situaties in te schatten en op basis van je gevoel snel besluiten te nemen hoe te handelen. Intuïtie is innerlijk weten, niet met je hoofd, maar met je hart. Wil je meer met je intuïtie gaan werken? Hoe weet je dat je naar je intuïtie luistert en bijvoorbeeld niet naar je angsten? Ieder mens heeft in zijn leven situaties meegemaakt die je besluiten beïnvloeden. Hoe meer angstige situaties er zijn geweest in je leven hoe meer je je daardoor laat leiden. Door deze angsten op te ruimen bekijk je het leven objectiever. En wanneer je gevoel dan spreekt, wat sneller gebeurt omdat je energiestroom niet meer is geblokkeerd, dan zal het je intuïtie het voor het zeggen krijgen en niet je angsten.

Voorbeeld intuïtie 

Tara is een intuïtief meisje. Ze speelt met kinderen bij wie ze zich prettig voelt. Als zich een vervelende situatie voordoet, voelt zij dat ze op die plek beter niet kan zijn en gaat ze naar een veiligere plek.

Wanneer ze plotseling geopereerd moet worden en onvoorbereid in het ziekenhuis terecht komt voelt zij zich bedreigd door de doktoren. Haar ouders zijn erg gespannen en geschrokken door de onverwachte gebeurtenis, dus dat stelt Tara verre van gerust. Tara verzet zich tegen de narcose maar valt uiteindelijk toch in slaap. Als ze wakker wordt is ze boos en gestrest. Lichamelijk herstelt ze goed, maar psychisch wordt ze niet meer het meisje dat ze was.

Doordat Tara niet haar intuïtie kon volgen, ze wilde wegrennen voor de doktoren die haar plotseling gingen opereren, is ze dusdanig gestrest geraakt dat haar gevoel op hoogspanning staat. Hierdoor voelt ze de subtiele signalen meer die haar vertelden of de situatie waarin ze zich bevindt goed is of dat ze beter een veiligere plek kan zoeken.

Pas als haar stress volledig ontladen wordt, zal haar intuïtie weer merkbaar aanwezig zijn.


Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.