Kwetsbaarheid

Als je je (onzekere) gevoelens aan anderen laat zien toon je je kwetsbaarheid. Je laat jezelf zien zoals je bent. Je weet van jezelf waar je sterke en zwakke punten zitten, kan dit ook benoemen en vraagt hulp als je dat nodig hebt.

Perfectionisme is de tegenhanger van kwetsbaarheid. Je wilt dan laten zien dat je alles zelf kan, je geen hulp nodig hebt, je alles onder controle hebt.

Met Gnosis therapie kom je dichter bij jezelf. Je komt beter te weten waar je sterke en zwakke punten zitten en schaamt je daar niet voor. Je durft hulp te vragen als je dat nodig hebt, zodat je je taak goed uitvoert zonder dat het je uitput. Je durft jezelf te laten zien en staat in je kracht.

Voorbeeld kwetsbaarheid

Brian had altijd het idee dat een professional alles zelf moet kunnen doen en geen hulp van anderen mag vragen. Nadat hij zijn studie had afgerond, ging hij aan het werk. Hij beschouwde zichzelf als een professional en moest dus ook elk probleem zelf oplossen. Al snel liep hij vast in zijn werkzaamheden omdat hij sowieso ervaring miste. Toch wilde hij geen hulp vragen bij zijn leidinggevende want daardoor zou hij zijn onprofessionaliteit en kwetsbaarheid laten zien. Uiteindelijk loopt de spanning zover op dat hij overspannen wordt. 

led circle blue

Onzekerheid

Kwetsbaarheid

Perfectionisme

Sociabiliteit

Zelfstandig werken

 Zelfwaardering

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.