Sociabiliteit

Dit is het vermogen om nieuwe contacten aan te gaan. Vaardigheden die je hierbij nodig hebt zijn luisteren, communiceren en zelfvertrouwen. Maar ook moet je kunnen netwerken, bewustzijn van je omgeving  en collegiaal zijn. Mensen die het moeilijk vinden om nieuwe contacten aan te gaan zijn veelal bezig wat anderen van hun vinden en hebben geen positief beeld van zichzelf. Vaak zit er een angst achter om afgewezen te worden. Met Gnosis therapie gaan we deze angst zoeken en oplossen, zodat je met meer zelfvertrouwen en dus ook socialer door het leven gaat.

Voorbeeld sociabiliteit

Jolanda was als basisschoolkind een lief en gevoelig meisje. Omdat ze anders reageerde dan de rest van haar klasgenoten paste ze niet goed in de groep. Vaak werd ze gepest en omdat ze zo'n zachtaardig karakter had, deed ze niets terug. Ook op de middelbare school kwam ze in een klas terecht waar harde omgangsvormen de norm waren. Ze ging zich steeds meer afsluiten en zocht geen contact meer met haar klasgenoten. 

Nu in haar leven als volwassene heeft ze veel moeite met zichzelf open te stellen voor andere mensen. Ze durft niet op vreemden af te stappen om kennis met hen te maken.

led circle blue

Onzekerheid

Kwetsbaarheid

Perfectionisme

Sociabiliteit

Zelfstandig werken

 Zelfwaardering

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.