Zelfwaardering

Zelfwaardering is de manier waarop je over jezelf denkt (zowel positief als negatief). Heb je een hoog zelfbeeld dan waardeer je jezelf zoals je bent, zowel de positieve als negatieve punten en los van de prestaties die je levert, je bezittingen en je status . Als je een laag zelfbeeld hebt, dan vind je vaak dat je te kort schiet. Je vergelijkt je altijd met anderen, die hebben of doen het beter dan jij. Je bent afhankelijk van de complimenten van anderen en je bent misschien wel perfectionistisch. Hoe komt het dat je zo'n laag zelfbeeld hebt? Daarnaar gaan we op zoek met Gnosis therapie en lossen de oorzaak van je lage zelfbeeld op. Je krijgt meer zelfvertrouwen en staat weer in je eigen kracht.

Voorbeeld zelfwaardering

Sonja twijfelt veel aan zichzelf. Ze heeft het gevoel dat wat ze doet en wie ze is niet goed genoeg is. 

Als kind had Sonja ook een laag zelfbeeld. Haar zus was veel intelligenter en presteerde veel beter op school. Sonja werd altijd vergeleken met haar zus. De boodschap was voor Sonja duidelijk: zij voldeed niet aan de normen van haar ouders.

Nu Sonja volwassen is heeft ze nog steeds het gevoel/het idee dat ze niet kan voldoen aan de verwachtingen van anderen, haar ouders maar ook haar baas en haar vriend.

led circle blue

Onzekerheid

Kwetsbaarheid

Perfectionisme

Sociabiliteit

Zelfstandig werken

 Zelfwaardering

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.