Discipline

Discipline is je aan de regels en afspraken houden die binnen een bedrijf gelden. Soms zijn deze regels minder voordelig voor jezelf. Wanneer je moeite hebt om gedisciplineerd te zijn, heb je weerstand tegen regels en afspraken.

Met Gnosis therapie kijk je naar waar de weerstand voor discipline vandaan komt en lossen we het volgens de Gnosis methode op. Je gaat situaties met een andere blik bekijken, je hebt minder of geen weerstand meer tegen de geldende regels binnen je bedrijf en dat zal je discipline vergroten.

Voorbeeld discipline

Klaas had als kleine jongen moeite met regels die hem werden opgelegd. Op de basisschool vond hij het verschrikkelijk omdat hij daar allerlei dingen moest doen, terwijl hij het nut van die opdrachten niet inzag. Met veel weerstand liep hij door de basisschool. Zijn ouders stimuleerden hem om de juf te vragen hem te vertellen wat het nut van de opdrachten was, zodat hij beter zou begrijpen waarvoor hij het moest doen. Klaas deed dit en kreeg serieus antwoord, maar de weerstand bleef.

Op de middelbare school verliep het voor Klaas al wat soepeler. Voor de leuke vakken was het niet moeilijk voor Klaas om de discipline op te brengen om zijn huiswerk te doen, maar bij de voor hem minder leuke vakken voelde Klaas grote weerstand. Hij zag het nut niet van het leren voor deze vakken.

Na de middelbare school gaat Klaas een HBO opleiding doen. Hij vindt een leuke studie, ziet het nut van de opdrachten die hij krijgt en heeft geen weerstand om te studeren. Hij vindt het leuk, uitdagend en nuttig.

Wanneer Klaas bij een bedrijf gaat werken als hij zijn studie heeft afgerond, komt hij in een organisatie terecht waar heel veel regels zijn. Klaas ervaart het bedrijf als bureaucratisch en voelt veel weerstand om volgens de regels te werken. Hij komt in conflict met zijn baas en collega's omdat hij zich niet aanpast en niet voldoet aan de verwachtingen van het bedrijf. Het echte probleem is dat Klaas niet durft te vragen aan zijn baas wat het nut is van al deze regels. Hij is bang dat hij een verkeerde indruk zal maken. Hij is bang om zichzelf te laten zien. De spreekangst kunnen we met Gnosis therapie oplossen zodat Klaas daarna in een goed gesprek met zijn baas begrip kan krijgen voor de regels en cultuur binnen het bedrijf.

led circle orange

Weerstand

Aanpassingsvermogen

Discipline

Wilskracht

Zelfvertrouwen

Gnosis therapie  ©  2009 - 2021 
Privacy statement
Gnosis therapie praktijk is gevestigd in:
Goedenaardspolder 22, ’s-Hertogenbosch
Postcode 5235 VG
Mob. 06-18435043
Stuur Gnosis Therapie een bericht op WhatsApp.